ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Η Δημοτική Κοινότητα Νέας Μάκρης ..αυτός ο Άγνωστος!Η Δημοτική Κοινότητα Νέας Μάκρης σε πλήρη αδράνειαΗ Δήμητρα Κάκαρη δεν παραιτείται από τον Δήμο ΜαραθώναΠερισσότερα όμως για την παρερμηνεία της επιστολής της  θα μας  πει η κ.Κάκαρη σήμερα στις 21:00 που θα πάρει Την Σκυτάλη  στην εκπομπή της Ευγενίας Αθηνάς Φώης .Η Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα στο Ζακοπάνε της Πολωνίας Το Ζακοπάνε της Πολωνίας επισκέφθηκαν στελέχη και εθελοντές της Λαογραφικής Εταιρείας Ο Βασίλειος Μέξης Πανελλήνιος Πρωταθλητής με 2 χρυσά μετάλλια στην Τοξοβολία , μια ακόμη επιτυχία  για τον Σύλλογο  Α.Κ.Τ.Ι.Σ. και για τον Δήμο Μαραθώνα - Κ.Ε.Δ.ΜΑμια ακόμη επιτυχία  για τον Σύλλογο  Α.Κ.Τ.Ι.Σ. και για τον Δήμο Μαραθώνα - Κ.Ε.Δ.ΜΑ Ο Πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα Σπύρος  Ζαγάρης  παραπέμπεται σε δίκη για το μέγα σκάνδαλο του κωπηλατοδρομίου Μαραθώνα για το μέγα σκάνδαλο του κωπηλατοδρομίου Μαραθώνα
 • Η Δημοτική Κοινότητα Νέας Μάκρης ..αυτός ο Άγνωστος!Η Δημοτική Κοινότητα Νέας Μάκρης σε πλήρη αδράνεια
 • Η Δήμητρα Κάκαρη δεν παραιτείται από τον Δήμο ΜαραθώναΠερισσότερα όμως για την παρερμηνεία της επιστολής της  θα μας  πει η κ.Κάκαρη σήμερα στις 21:00 που θα πάρει Την Σκυτάλη  στην εκπομπή της Ευγενίας Αθηνάς Φώης .
 • Η Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα στο Ζακοπάνε της Πολωνίας Το Ζακοπάνε της Πολωνίας επισκέφθηκαν στελέχη και εθελοντές της Λαογραφικής Εταιρείας
 • Ο Βασίλειος Μέξης Πανελλήνιος Πρωταθλητής με 2 χρυσά μετάλλια στην Τοξοβολία , μια ακόμη επιτυχία  για τον Σύλλογο  Α.Κ.Τ.Ι.Σ. και για τον Δήμο Μαραθώνα - Κ.Ε.Δ.ΜΑμια ακόμη επιτυχία  για τον Σύλλογο  Α.Κ.Τ.Ι.Σ. και για τον Δήμο Μαραθώνα - Κ.Ε.Δ.ΜΑ
 • Ο Πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα Σπύρος  Ζαγάρης  παραπέμπεται σε δίκη για το μέγα σκάνδαλο του κωπηλατοδρομίου Μαραθώνα για το μέγα σκάνδαλο του κωπηλατοδρομίου Μαραθώνα
 • Η ΣΚΥΤΑΛΗ στον Σπύρο ΖαγάρηΟ Πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα στην Σκυτάλη
 • Το Δημοτικό Συμβούλιο ζωντανά στο marathonnew.grΠαρακολουθήστε ζωντανά την 29η συνεδρίαση
 • Η ΣΚΥΤΑΛΗ στον Σπύρο ΖαγάρηΖωντανά την Τετάρτη το βράδυ
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑΑπαντώντας στους συκοφάντες μας για το ΧΥΤΑ Γραμματικού
 • ΣΚΥΤΑΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΑΙΔΙ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύναμη πολιτών :Ενημέρωση για το Δημ. Συμβούλιο Τρίτης 14-11-17

Δύναμη πολιτών :Ενημέρωση για το Δημ. Συμβούλιο Τρίτης 14-11-17

ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή παραδέχτηκαν ότι είναι ανίκανοι να διοικήσουν το Δήμο. Ε, τότε ας παραιτηθούν.

Ενημέρωση για το Δημ. Συμβούλιο Τρίτης 14-11-17

 

1.Στο θέμα για την «έναρξη διαδικασιών παραχώρησης στην ΕΥΔΑΠ του δικτύου ύδρευσης»

 

Καταγγείλαμε  την αντιδημοκρατική και αδιαφανή πρακτική, να έρχεται εισήγηση  για ένα τόσο σοβαρό θέμα χωρίς αναλυτικά στοιχεία. Επισημάναμε ότι  το άρθ. 68 του Ν. 4313 προβλέπει ότι '(...)δύναται να συμφωνηθεί η περιέλευση αδαπάνως του ήδη κατασκευασμένου δικτύου του είτε κατά κυριότητα είτε κατά διαχείριση στην Ε.ΥΔ.Α.Π.  (...) Η περιέλευση δικτύου κατά διαχείριση στην Ε.ΥΔ.Α.Π δεν συνεπάγεται υποχρέωση αυτής για επενδύσεις επί του δικτύου το οποίο παραμένει στην κυριότητα του Ο.Τ.Α.' Δηλαδή μπορεί στο τέλος ο Δήμος και οι δημότες του να μην έχουν κάποιο όφελος, σε επενδύσεις και εκσυγχρονισμό του δικτύου!

 

Το σκεπτικό της παραχώρησης εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής είναι ότι επειδή  ο Δήμος είναι ελλειμματικός  στην ύδρευση, θα πρέπει να ξεπουλήσει το δίκτυο στην ΕΥΔΑΠ για να απαλλαχθεί. Με την ακατάλληλη διαχείριση και διοίκηση που ασκείται στο Δήμο, απαξιώνονται συστηματικά οι υπηρεσίες του και αυξάνεται το χρέος. Και ως λύση προτείνεται να ξεπουληθεί η περιουσία του Δήμου και των δημοτών λόγω της αδυναμίας διαχείρισης. Η τακτική αυτή είναι της λογικής ΠΟΝΑΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΚΟΒΕΙ ΚΕΦΑΛΙ.

Ακόμα χειρότερα όμως, με την εισήγηση αυτή ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή παραδέχτηκαν ότι είναι ανίκανοι να διοικήσουν το Δήμο. Ε, τότε ας παραιτηθούν.

 

Η Δημοτική Αρχή δεν έχει κάνει τίποτε για την  υδροκλοπή, την αντικατάσταση του δικτύου και τους μεγαλοοφειλέτες. Από τα 12,3 εκατ. € οφειλών  προς το Δήμο τα 6 εκατομμύρια αφορούν την ύδρευση.  Πληρώνουμε πολύ ακριβότερο το νερό, όταν στο γειτονικό Δήμο Διονύσου πληρώνουν σχεδόν τα μισά!

 

Εναντιωθήκαμε στην παραχώρηση του δικτύου στην ΕΥΔΑΠ, επιπλέον, γιατί είναι ένα σημαντικό δημόσιο περιουσιακό στοιχείο που έχουν πληρώσει οι δημότες. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό που δεν πρέπει να εκχωρηθεί σε μια ΑΕ που αύριο μπορεί να ελέγχεται από ιδιώτες. Ήδη η ΕΥΔΑΠ είναι ενταγμένη στο υπερταμείο. Με την πρότασή της η Δημοτική Αρχή ξεπουλάει  το δικαίωμα του Δήμου να καθορίζει την πολιτική του στο νερό (π.χ. κοινωνικό τιμολόγιο, ειδικά τιμολόγια όπως αγροτικό, βιομηχανικό κλπ.) και ουσιαστικά καταργεί ένα σοβαρό κομμάτι της αυτοδιοίκησης.

 

Καταψηφίσαμε αυτή την απαράδεκτη και ατεκμηρίωτη εισήγηση και προτείναμε τη συγκρότηση επιτροπής, από το ΔΣ, για  τη σύνταξη μελέτης αντιμετώπισης των προβλημάτων της Ύδρευσης. Τελικά κάτω από το σφυροκόπημα ο Δήμαρχος πρότεινε αναβολή του θέματος και η συζήτηση διακόπηκε.

 

2. Φέραμε το θέμα του του κωπηλατοδρομείου όπου ο Δήμος έχει ζημιωθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και κινδυνεύουν να χαθούν. Ο Δήμαρχος παρά το έγγραφό μας πριν από 36 ημέρες και την αναφορά μας στο  Δημοτικό Συμβούλιο της 6-10-17 για ενημέρωση, δεν ανταποκρίθηκε. Δεσμεύσαμε λοιπόν  τον πρόεδρο του ΔΣ να καλέσει στην επόμενη συνεδρίαση τον δικηγόρο κ. Κωνσταντόπουλο Θεόδωρο για να μας ενημερώσει για την εξέλιξη της υπόθεσης. Έπρεπε να είχαμε ενημερωθεί εδώ και πολλούς μήνες, όπως είχε αποφασίσει το ΔΣ στις 31-1-17, αλλά η Δημοτική Αρχή κωφεύει στα επανειλημμένα αιτήματά μας.

 

3. Τέλος θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για την χυδαία συμπεριφορά του Ηλία Ψηνάκη που απευθύνεται με απαράδεκτες εκφράσεις σε συμβούλους ακόμη και σε κυρίες. Οφείλουμε την επόμενη φορά που θα συμβεί όλοι να αντιδράσουμε πιο αποφασιστικά.

Το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών
 

ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

 

 

MEDIA

ΜΟΔΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ