Golden Milk Latté nice cream


Υλικά

1/4 κ.σ. γαρίφαλα, ολόκληρα
1 ξυλάκι κανέλας
10 λοβοί καρδάμωμου, θρυμματισμένοι
1/4 κ.σ. κόκκοι πιπεριού, χοντροτριμμένοι
2 φλ. κρέμα γάλακτος ή κρέμα καρύδας, με πλήρη λιπαρά
2 φλ. πλήρες γάλα ή γάλα σόγιας (με γεύση βανίλια)
1/4 κ.σ. αλεσμένο κουρκουμά
1/2 φλ. ζάχαρη καρύδας
ελάχιστο αλάτι
5 εκ. φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
5 εκ. φρέσκια ρίζα κουρκουμά, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε φέτες
12 μπισκότα (τύπου digestive, χωρίς ζάχαρη), θρυμματισμένα
1/4 φλ. αποξηραμένο τζίντζερ, κομμένο σε κύβους
λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γαρίφαλο, το ξυλάκι κανέλας, το καρδάμωμο, τους κόκκους πιπεριού. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε τα μπαχαρικά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μυρίσουν (προσοχή, δεν θέλουμε να καούν).
  • Προσθέτουμε την κρέμα, το γάλα, τον αλεσμένο κουρκουμά, τη ζάχαρη καρύδας και το αλάτι στην κατσαρόλα με τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε να ενωθούν και αφήνουμε το γάλα να ζεσταθεί (όχι να βράσει), ανακατεύοντας κατά διαστήματα και φροντίζοντας να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το φρέσκο τζίντζερ και τον φρέσκο κουρκουμά στο μείγμα του γάλακτος και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το γάλα και τα μπαχαρικά να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για όλη τη νύχτα (αφήνουμε τα ολόκληρα μπαχαρικά μέσα στο μείγμα όλη τη νύχτα)
  • Προετοιμάζουμε την παγωτομηχανή μας σύμφωνα με τις οδηγίες.
  • Στραγγίζουμε το μείγμα γάλακτος από τα μπαχαρικά και το αδειάζουμε στην παγωτομηχανή, ακολουθώντας τις οδηγίες της μηχανής, μέχρι να αποκτήσουμε σύσταση παγωτού.
  • Στα τελευταία πέντε λεπτά της ανάδευσης του παγωτού, προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα, το αφυδατωμένο τζίντζερ σε κύβους και το μαύρο πιπέρι.
  • Τοποθετούμε το παγωτό σε ένα αεροστεγές δοχείο και το φυλάμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.
  • Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Πηγή allazoumesinithies.ab.gr