..

Ο Μαραθώνας ανέδειξε για άλλη μια φορά την ιστορική του αξία σε έναν αγώνα δρόμου που οργανώθηκε με τις καλύτερες οργανωτικές και αγωνιστικές προϋποθέσεις με τη σημαντική υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ τον οποίο ιδιαίτερα ευχαριστούμε.

Με το πλήθος των συμμετοχών να ξεπερνά τους 1.400 Εγγεγραμμένους δρομείς, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου, με μεγάλη επιτυχία ο 5ος Ημιμαραθώνιος του Μαραθώνα. Την εκκίνηση στον Ημιμαραθώνιο δρόμο έδωσε ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ηλίας Ψινάκης.

 

Αναλυτικά οι τερματίσαντες δρομείς ήταν: στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο 397, στον Αγώνα Δρόμου 10χλμ. 181, στον Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. 202, και στον Αγώνα Δρόμου 1,5μ. 423.

 

Ο Ημιμαραθώνιος του Μαραθώνα με την πιστοποίηση της διαδρομής του, έδωσε τη δυνατότητα στους δρομείς να εκκινήσουν από την ιστορική αφετηρία του Μαραθωνίου δρόμου, να αγωνιστούν στην καλύτερη διαδρομή που υπάρχει στην Ελλάδα, χωρίς υψομετρικές διακυμάνσεις, με ξεκάθαρη όδευση ασφαλτοστρωμένου στίβου σε μία διαδρομή 21,1 χλμ. και να κινηθούν περιμετρικά από τον τύμβο των πεσόντων στη Μάχη του Μαραθώνιά.

 

Την προπαραμονή του αγώνα Παρασκευή 27/04/18, το 1ο Marathon Forum της ΕλληνoKινέζικής συνεργασίας με την παρουσία μεγάλης αντιπροσωπείας από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και από οργανωτές Μαραθωνίων, έδωσε την προοπτική ανάπτυξής των σχέσεων των δυο χωρών μέσα από το ταξίδι της μαραθώνιας ιδέας στην Κίνα.

 

Την Παραμονή Σάββατο 28/04/18 το εξαιρετικό Μουσείο προβολής του Μαραθωνίου δρόμου άνοιξε τiς πόρτες του σε δεκάδες επισκέπτες αλλά και τουρίστες προβάλλοντας την ιστορία αλλά και τη σύγχρονή δράση του Μαραθωνίου Κινήματος.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή συγχαίρει τους αθλητές για τις επιδόσεις τους αλλά και όλους τους δρομείς για την συμμετοχή και την προσπάθειά τους.
Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη δρομική εμπειρία στην πόλη του Μαραθώνα το σημαντικότερο σημείο αναφοράς του παγκόσμιου δρομικού κινήματος. Ο Μαραθώνας είναι η μοναδική πόλη στον κόσμο που έδωσε το όνομα της σε ολυμπιακό αγώνισμα.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί για την πολύ σημαντική συμβολή τους:

 • Την Τροχαία Αγίας παρασκευής και προσωπικά τον Διοικητή της κ. A. Μπακαλώνη
 • Το ΕΚΑΒ, τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών και των Σωματείο Εθελοντών Διασωστών “Προβάλινθός” Μαραθώνα.
 • Την Εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Μαραθώνα για την συμμετοχή των Μαθητών στην αθλητική γιορτή
 • Τους πολίτες που αγκάλιασαν την μεγάλη αθλητική γιορτή με την παρουσία τους.
 • Το προσωπικό του Δήμου Μαραθώνα και της ΚΕΔΜΑ
 • Τους Κριτές του ΣΚΚΑ Αττικής
 • Τους 16 Πολιτιστικούς Συλλόγους για την εξαιρετική παρουσία και συμμετοχή τους:

Αστέρα, Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρης, Καλλίμαχος, Ίσιδα-Δίας, Δόξα, Ξυλοκέριζα, ΑΟΚ Αναγέννηση Γραμματικού, Σύλλογο Κρητών, Ποδηλατοδράση, Σύλλογο Ρουμελιωτών, Σύλλογος Τύμβος, Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρνάβα, Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών, Σύλλογος Ηπειρωτών, Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα, Σύλλογος Φειδιππίδης

 • και όλους τους Εθελοντές και εθελόντριες οι οποίοι δήλωσαν ατομικά το παρόν για να προσφέρουν στη Διοργάνωση.
 • Το προσωπικό του Αγωνιστικού Τομέα που υλοποίησε τον Αγωνιστικό Σχεδιασμό τηρώντας τις προδιαγραφές του ΣΕΓΑΣ, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ασφαλή και αξιόπιστη διεξαγωγή όλων των Αγώνων δρόμου.

 

Ευχαριστεί ΟΛΟΥΣ τους ΧΟΡΗΓΟΥΣ  και Υποστηρικτές

 • Μεγάλοι χορηγοί: ΒΕΝΕΤΗΣ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΥΔΑΠ
 • Χορηγοί: ΒΙΚΟΣ, Asics
 • Επίσημοι Προμηθευτές: FIX Άνευ, 4F Γεύση Φυσικά, OPUS marketing services, TOYOTA Ποδαράς – Πλέτσα
 • Χορηγοί Επικοινωνίας: ALPHA TV, TRANSITION sports3, Marathon NEWS

 

 

Καλή αντάμωση στον 6ο Ημιμαραθώνιο Μαραθώνα το 2019

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here