100.000 στην Ραφήνα και δεν φτάνουν-0 ευρώ στον Μαραθώνα και …περισσεύουν!!!!

0
7939

Η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός δεν έχουν όρια στον Δήμο του Μαραθώνα.
Από την πρώτη στιγμή ,εθελοντές από όλη την Χώρα ,βρέθηκαν στην Ανατολική Αττική για να προσφέρουν στους πυρόπληκτους της φονικής λαίλαπας, ΑΝΘΡΩΠΙΑ.
Τι να πρωτοπείς γι αυτούς τους ανθρώπους ,που κυριολεκτικά έβαλαν σε δεύτερη μοίρα ,όλες τους τις υποχρεώσεις και βρέθηκαν κοντά στους συνανθρώπους μας που μας είχαν ανάγκη.
Τι να κάνουν τα μπράβο και τα συγχαρητήρια σε αυτούς τους υπέρ ήρωες, που ακόμα και σήμερα ,25 σχεδόν μέρες μετά την φωτιά ,είναι ακόμα εδώ, προσφέροντας ,εκτός από τα αναγκαία είδη, χαμόγελο, θαλπωρή και αγάπη, ακούραστα ,στους συνανθρώπους μας όταν στον γειτονικό Δήμο ..τους αντικαθιστούν με ¨απευθείας αναθέσεις¨.
Για όλους αυτούς τους άξια κατόχους του τίτλου ¨άνθρωποι¨ θα επανέλθουμε σύντομα, πολλές φορές ,γιατί οφείλουμε να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς την ευγνωμοσύνη μας.
Σήμερα όμως, θέλουμε μέσα από αυτό εδώ το άρθρο να τους ευχαριστήσουμε για κάτι συγκεκριμένο.
Σύμφωνα με στοιχεία που μας ανέφεραν από το πολιτιστικό πάρκο ,χάρη στον εθελοντισμό, σιτίζονται καθημερινά περίπου 400 συνάνθρωποι μας που πλήγωσαν από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, κάθε πρωί, μεσημέρι και βράδυ,(περίπου 1100 μερίδες ημερησίως) χωρίς να χρειαστεί να συμβάλει οικονομικά κανένας Δημοτικός και Δημόσιος φορέας.
Στον Μαραθώνα που μετράει ακόμα πληγές ,ο εθελοντισμός σε είδη και εργασία, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, την στιγμή που στην γειτονιά μας ,στην Ραφήνα ,80,000 περίπου ευρώ (συν ΦΠΑ), που δόθηκαν με απευθείας ανάθεση από τον Δήμο Ραφήνας για σίτιση των πυρόπληκτων ,δεν …έφταναν ,αναγκάζοντας πολλούς από αυτούς να ..κάνουν ένα ..ταξιδάκι ..μέχρι το Δήμο Μαραθώνα , προκειμένου να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης ,αλλά και φαγητό από αυτό που καθημερινά μαγειρεύουν στον Μαραθώνα ,οι εθελοντές με πρώτες ύλες από … εθελοντές, σε κουζίνες που εθελοντικά παραχωρούν ,τοπικές επιχειρήσεις!

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%9D%CE%A0%CE%A1%CE%A916-%CE%A146?inline=true
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Έχοντας λάβει υπόψη:
Τις διατάξεις του Ν 3852/2010 « Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης»
Τις διατάξεις του άρθρου 209 του Ν. 3463/2006(Δ.Κ.Κ).
Τις διατάξεις της παραγράφου 13 του άρθρου 20 του Ν. 3731/2008.
Τις διατάξεις του Ν.4412/2016 και ιδιαιτέρως των άρθρων 116,118 και 120.
Την ανάγκη του Δήμου για την ανωτέρω υπηρεσία
Την πίστωση ποσού 99.993,60 ευρώ που έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό έτους 2018 στον ΚΑ 60.6473.01 με τίτλο «ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ 23ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2018»
Το με Α.Π. 11813/8.8.2018 πρωτογενές αίτημα .
Την με αριθμό 300/2018 απόφαση Δημάρχου περί αναγκαιότητας πραγματοποίησης δαπάνης
Την με αριθμό 11924/09.08.2018 απόφαση ανάληψης υποχρέωσης
Την με αριθμό 02/2018 μελέτη των Κοινωνικών Υπηρεσιών
Την με Α.Π. .11863/9.8.2018 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και την με Α.Π. 11871/9.8.2018 πρόσκληση σε διαπραγμάτευση.
Το πρακτικό 01/10.8.2018 της διαπραγμάτευσης.
Την οικονομική προσφορά της εταιρείας Club Service Catering Α.Ε
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Αναθέτει απευθείας την προμήθεια ετοίμων γευμάτων για την σίτιση των πληγέντων από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στην εταιρεία ……………………………………………………………………………… έναντι αμοιβής 2,90 ευρώ ανά μερίδα άνευ ΦΠΑ και μέχρι του ποσού των 80.640,00€ άνευ ΦΠΑ.
Οι τιμές της προσφοράς θα είναι αμετάβλητες για το χρονικό διάστημα ισχύος της σύμβασης.
Η ανάθεση ισχύει μέχρι την λήξη της σύμβασης που θα υπογραφεί κατόπιν της απαιτούμενης πρόσκλησης στον ανάδοχο.
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με την 02/2018 μελέτη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Η οργάνωση στον όμορο πληγέντα Δήμο ,πήρε πολύ χαμηλή βαθμολογία από πληγέντες αλλά και από πολλούς εθελοντές .Από τις πρώτες μέρες της ¨έκτακτης κατάστασης¨ που βρέθηκε η ευρεία περιοχή, δόθηκε ¨ψήφος εμπιστοσύνης ¨στο Κέντρο Μέριμνας Πυρόπληκτων που στήθηκε μέσα στο Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης ,αφού εκεί κατάφεραν να καλύψουν τις πρώτες τους ανάγκες οι πρώτοι και να «αξίζει ο κόπος» ,όπως οι ίδιοι αναφέρουν ,οι δεύτεροι.
Όπως αναφέρουν εθελοντές που αρχικά έσπευσαν στην Ραφήνα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αποφάσισαν να ¨μετακομίσουν¨ στην Νέα Μάκρη ,διαπιστώνοντας πολύ γρήγορα ,ότι η συνεισφορά τους εκεί, δεν είχε ανταπόκριση στους πληγέντες και ότι πήγαινε χαμένη ,όπως οι ίδιοι λένε.
Όλο αυτό ,βέβαια , βοήθησε στην αύξηση του εθελοντισμού στον Μαραθώνα, με τις δομές που εκτάκτως στηθήκαν για την παροχή βοήθειας στους πυρόπληκτους ,να ανεβάζουν συνεχώς ταχύτητα στην προσφορά, παρέχοντας είδη πρώτης ανάγκης αλλά και φρέσκο – μαγειρεμένα γεύματα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη ,χωρίς …απευθείας αναθέσεις τόσο μεγάλων ποσών, αλλά και με ποσότητα που καλύπτει και συνανθρώπους μας από τον γειτονικό Δήμο.
Οι εθελοντές και η προσφορά ,βοηθούν τον τόπο να ξανά σταθεί στα ποδιά του. Μην ξεχνάμε λοιπόν να τους ευχαριστούμε σε κάθε ευκαιρία.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here