..

Στις 21 Μαρτίου ο δήμαρχος μας θα παραστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αναφορών για να προσπαθήσει να αποτρέψει το περιβαλλοντικό « έγκλημα» του ΟΕΔΑ στο Γραμματικό. Την ίδια ημέρα κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις , με την πορεία μαθητών στην Νέα Μάκρη και με την συγκέντρωση των κατοίκων στον χώρο του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό. Και φυσικά όλα τα τοπικά ΜΜΕ θα δώσουν το δικό τους αγώνα  προσπαθώντας πάντα για την συνολική και έγκυρη ενημέρωση όλων ,προκειμένου η κοινοποίηση του αγώνα μας αφενός  να είναι συνολική και αφετέρου να γίνει αισθητή και να ακουστεί ευρύτερα στα μέσα επικοινωνίας της  Περιφέρειας  και να μην μείνει μόνο σε τοπικό επίπεδο.

Όπως είχε πει ο Δήμαρχος στα στελέχη της παράταξης του «να προσεύχεστε να τα καταφέρω για να μην γίνει ο παράδεισος που ζούμε ,σκουπιδότοπος ,γιατί για εκεί πάει το πράγμα…» την Τετάρτη όλοι θα προσευχόμαστε και φυσικά θα υποστηρίζουμε την προσπάθεια με κάθε τρόπο. 

Πλησιάζει η μέρα που περιμένουμε όλοι με πολύ αγωνία, για να μην γίνει η περιοχή μας σκουπιδαριό και  για να παραδώσουμε ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας. Η πορεία ενός τόσο σημαντικού αγώνα μετράει χρόνια πολλά , ποικίλες αντιδράσεις και αμφίσημα αποτελέσματα μέχρι στιγμής . Το σίγουρο είναι ότι ο καθένας ευθύμως ξεσηκώθηκε, είτε αυτός ήταν μαθητής , είτε ήταν κάτοικος , είτε δημοτικός σύμβουλος , είτε ήταν Συλλογικότητα και αντέδρασε με τον δικό του ξεχωριστό  τρόπο.

Είναι αναγκαίο σε αυτό το σημείο να μην αγνοήσουμε το γεγονός ότι την ευθύνη και το βάρος μιας πληγής δεκαετιών σε τούτο τον τόπο θα το σηκώσει ο νυν δήμαρχός μας, ο οποίος απαίτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του Ευρωκοινοβουλίου να παραστεί με την  θεσμική του ιδιότητα και να μας  εκπροσωπήσει σε ένα όργανο σαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Μέσα σε έναν ορυμαγδό εξελίξεων οφείλουμε να αναγνωρίσουμε  την κινητοποίηση του Ηλία Ψινάκη , ο οποίος με την πολύτιμη βοήθεια του ευρωβουλευτή του κ.Μαριά ,πίεσαν και κατάφεραν να συζητηθεί αποκλειστικά το θέμα του ΟΕΔΑ στο Γραμματικό στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αναφορών πριν τον Απρίλιο προκειμένου να προλάβει τις ήδη προγραμματισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής.Ο Ηλίας Ψινάκης θα παρουσιαστεί στην επιτροπή με τους συνεργάτες του ,με τους οποίους εδώ και ενάμιση χρόνο συλλέγουν τα απαραίτητα  στοιχεία και μελέτες και με την πολύτιμη βοήθεια του Ευρωβουλευτή κ. Χουντή αλλά και του κ. Παπαδιγενόπουλου που είναι ο ενάγων για την υπόθεση και διαθέτουν γνώση και εμπειρία για την υπόθεση το οπλοστάσιο μας θεωρείτε πολύ δυνατό.Προς ενημέρωση όλων  οι ενέργειες αυτές (της Περιφέρειας) στόχευαν στην μεταφορά σκουπιδιών υπό την  μορφή « υπολειμμάτων» , εντείνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τις προσπάθειες της Περιφέρειας Αττικής να συνεχιστούν οι εργασίες για την κατασκευή του ΟΕΔΑ στο Γραμματικό έτσι ώστε να αποφύγει τα πρόστιμα της Ευρώπης.

Το άχθος όμως του αγώνα  για να μην κατασκευαστεί μια από τις πιο ρυπογόνες εγκαταστάσεις διεθνώς στο Γραμματικό Αττικής επί της  ουσία θα το κουβαλήσουμε όλοι γιατί  όλοι μας συμπλέουμε στον ίδιο καράβι , όλοι μαζί θέλουμε να νικήσουμε αυτό το θεριό που έχει πολλά πρόσωπα και ονόματα – ΧΥΤΑ , ΧΥΤΗ, ΟΕΔΑ – . Την Τετάρτη 21 Μαρτίου η πολυμέτωπη αντίδραση που θα υλοποιηθεί δείχνει σύμπνοια , δείχνει ενότητα, δείχνει ότι σιγά σιγά φτιάχνονται γέφυρες που ξεπερνούν την πολιτική εμπάθεια.

Όλοι μαζί λοιπόν στις 21 Μαρτίου πρέπει να στηρίξουμε τον τόπο μας και να προστατέψουμε το απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον που μας χαρίζει απλόχερα κάθε μέρα. Όλοι μαζί πρέπει να στηρίξουμε τον Δήμαρχο  που θα μας εκπροσωπήσει στο Ευρωκοινοβούλιο και θα δώσει την δική του μάχη με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Όλοι μαζί ενωμένοι να υψώσουμε το ανάστημα μας για να δώσουμε ένα ειρηνικό και ηχηρό μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αναφορών. Και να μην ξεχνάμε ότι δεν είναι η πραγματικότητα που μας διαμορφώνει αλλά η στάση μας απέναντί της και από την στιγμή που αποφασίσαμε να μην είμαστε πλέον λαθροθεατές , αυτό από μόνο του μας καθιστά ελεύθερους.

Όλια Ιωάννου

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here