Ως οφείλουμε, ανταποδίδουμε την ¨τιμητική¨ σε εμάς αναφορά από την Δύναμη Πολιτών Μαραθώνα.

0
1721

«Α» Δύναμη Πολιτών
Αν η δημοσιογραφία σημαίνει να απαγγέλεις θολές κατηγορίες, να συκοφαντείς και να προπαγανδίζεις, τότε καλύτερα που δεν έχουμε τελειώσει την ίδια σχολή δημοσιογραφίας, με αυτή που έχετε στο μυαλό σας. Από εκεί και πέρα, τα στοιχεία και τα γεγονότα είναι αυτά που μπορούν να στοιχειοθετήσουν μια κατηγορία. Άμεσα και έμμεσα. Το κυνήγι μαγισσών δεν ενδιαφέρει αυτήν την ηλεκτρονική εφημερίδα και κανονικά δεν θα έπρεπε κανένα. Άλλες πολιτικές δυνάμεις επιδίδονται μόνο σε αυτό το κυνήγι, αλλά και στην θανάτωση κάθε έννοιας καλής γραφής, παρουσίασης θέματος, συντακτικού και γενικά την ελληνικής γραμματείας και γραπτής έκφρασης.
Από την άλλη, αν μέσα από αυτό το θολό κείμενο σας μπορούμε να καταλάβουμε σωστά, τότε συμβαίνουν δύο πράγματα. Πρώτον, ότι είστε εκτός πραγματικότητας και διενεργείτε σπασμωδικές ενέργειες σκορπώντας κατηγορίες δεξιά και αριστερά, χωρίς στοιχεία. Δεύτερον πως έχουμε θαυμάσια επιμονή και υπομονή και κατανόηση, αφού καταφέραμε να διαβάσουμε όλο το κείμενο σας και να εξάγουμε και συμπεράσματα! Μερικές φορές οι ανθρώπινες δυνάμεις είναι τεράστιες…
Η απάντηση δεν θα υπάρξει. Γενικότερα, πάντως από τα λίγα που θυμάμαι από το σχολείο και δε από την έκθεση, η επίθεση στο ήθος δεν θα πρέπει να προκρίνεται διότι σημαίνει ανυπαρξία τεκμηρίων, επιχειρημάτων και άποψης. Συνεπώς, αυτό που γίνεται θεσμός από άλλους, εμείς δεν το κάνουμε. Έτσι, θα απαντήσουμε μόνο στα επιχειρήματα σας.
Το καθεστώς των απευθείας αναθέσεων, δεν υπάρχει στον Δήμο που κατηγορείται. Ίσως να υπάρχει σε άλλους Δήμους. Μα, σίγουρα υπάρχει στην φαντασία σας. Βέβαια, η φαντασία δεν είναι κακό να υπάρχει. Το αντίθετο είναι η κινητήριος δύναμη για τα πάντα. Αλλά θα έπρεπε να την χρησιμοποιείτε για κάτι καλό και όχι να φαντάζεστε σκάνδαλα και κατηγορίες! Ακόμα και έτσι, γράψτε ένα μυθιστόρημα. Αν δυσκολεύεστε για την υπόθεση, θα σας βοηθήσουμε… Διαβάστε απλά την ανακοίνωση σας. Αν δεν καταλάβετε τι θέλετε να πείτε, μην φοβάστε (δεν) είστε μόνοι σας!
Ο Μαραθώνας δρα, στα πλαίσια πρότυπου, όσο αναφορά την στήριξη των πληγέντων. Προσπαθεί αδιάκοπα κάθε μέρα, με στοιχεία, αποδείξεις και τεκμήρια. (Φωτεινό παράδειγμα ,η ιδιωτική εταιρεία στην οποία ανέθεσε ο διπλανός μας Δήμος, της Ραφήνας ,την επεξεργασία των αιτήσεων αποζημίωσης των πληγέντων, απευθύνθηκε στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου μας για παροχή τεχνογνωσίας. Στην υπηρεσία ,όπου οι δημοτικοί υπάλληλοι επεξεργάζονται τις αιτήσεις των συμπολιτών μας, χωρίς να δαπανούνται δημοτικοί πόροι σε ιδιωτικές εταιρείες) Όχι λοιπόν ,με αναπόδεικτες κατηγορίες που κάποιοι μπορεί και να έβγαλαν από το… στομάχι τους ή την χολή τους. Από την άλλη, στον συγκεκριμένο Δήμο έχουν δοθεί μάχες για την διαφάνεια. Όχι μόνο για το παρόν, αλλά και για να αποδοθούν ευθύνες και στις καταστάσεις του παρελθόντος. Καταστάσεις που ίσως κάποιοι να αναπολούν.
Στα της διασταύρωσης είδησης πληροφόρησης και των λοιπών. Εμείς, βγάζουμε μαρτυρίες ανθρώπων, φέρνουμε τα απαραίτητα έγγραφα και τα πειστήρια υπάρχουν ανάμεσα σε κάθε αράδα των όσων λέμε… Οι δικιές σας αποδείξεις; Τα δικά σας πειστήρια σε κάθε αράδα; Που είναι τα «δημοσιογραφικά» σας ντοκουμέντα; Που είναι η δική σας διασταύρωση ειδήσεων και γεγονότων, για την τυπική στοιχειοθέτηση κατηγοριών; Δεν μπήκε κανείς στον κόπο να αιτιολογήσει, έστω το γιατί; Το οτιδήποτε;
Κλείνοντας, να θυμάστε πως η γη δεν γυρίζει γύρω σας. Όσο και να αποζητάτε προσοχή, τόσο δεν θα την παίρνετε. (Αλήθεια, πόσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα σας την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου;) Όσο γράφετε για σκοτάδια και συκοφαντείτε, τόσο η δουλειά μας θα ρίχνει φως και θα διατυμπανίζει την αλήθεια. Άλλοι δουλεύουν και άλλοι ακκίζονται, άλλοι φέρνουν τεκμήρια και άλλοι πετάνε λάσπες μπας και λερώσουν όποιον μπορούν. Βέβαια, κανείς από μας δεν φοβάται αυτά, έχετε δει χέρια που δουλεύουν να φοβούνται λίγη λάσπη;
Όσον αφορά την σελίδα μας, η δουλειά μας μιλάει για εμάς. Η δημοσιογραφία και η πολυφωνία είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα και ένα από τα κυριότερα στοιχεία της Δημοκρατίας. Εμείς, λοιπόν γράφουμε αυτά που μας καταγγέλλονται ή τα πορίσματα των ερευνών μας! Γράφουμε αυτά που συμβαίνουν, χωρίς να μας ενδιαφέρει αν είμαστε αρεστοί ή όχι. Αυτό είναι η δημοσιογραφία και η ελευθερία του λόγου.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here