..

Πως απομακρύνθηκε ο κίνδυνος να χρεωθεί ο Δήμος με τουλάχιστον 100 εκατομμύρια.

Δυο ερωτήσεις του Ηλία Ψινάκη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν αρκετές για να καταλάβουμε όλοι τους κινδύνους  που διατρέχει ο  Δήμος, εξαιτίας μιας αγωγής προς την ΕΥΔΑΠ.

Συγκεκριμένα ,στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 6 Μαρτίου ,τέταρτο θέμα προς συζήτηση,ήταν η ενημέρωση του Δ.Σ. από τον πληρεξούσιο δικηγόρο για την πορεία της υπόθεσης.

Μια υπόθεση που ξεκινά το 2010 με τον τότε Δήμο Μαραθώνα να αναθέτει σε δικηγορικό γραφείο να προχωρήσει σε αγωγή εναντίον της ΕΥΔΑΠ ,διεκδικώντας αποζημίωση για οποιαδήποτε ζημία έχει υποστεί ο Δήμος από την εταιρεία ,λόγο της υδροληψίας από την Λίμνη Μαραθώνα ,την μη καταβολή τελών εμπορίας ύδατος και από την εκμετάλλευση της ΜΑΚΑΡΙΑΣ πηγής από την εταιρεία χωρίς οικονομική απόδοση στον Δήμο.

Κατά την εκτίμηση λοιπόν των ποσών τα οποία δικαιούται ο Δήμος ,ως αποζημίωση ,προέκυψε το …πόσο ..των 5.402.000.000ευρω!!!!!!(Πεντε δισεκατομμύρια τετρακόσια δυο εκατομμύρια ευρώ)!!!

Βάσει αυτού του ποσού λοιπόν ,κατατέθηκε και η αγωγή η οποία και εκδικάζετε μέσα στο τρέχων έτος.

Μέχρι εδώ όλα καλά θα πει κάποιος …

Πάμε όμως στα τρία σημεία που έκαναν «περίεργο» τον Ηλία Ψινάκη και αποφάσισε να ζητήσει απαντήσεις κατά την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

α) Κατά την ανάθεση στο δικηγορικό γραφείο το οποίο «τρέχει» την υπόθεση υπογράφηκε και μια σύμβαση που αφορούσε στην αμοιβή του γραφείου και η οποία ορίστηκε σε 16% από το ποσό που θα εκδικαζόταν ως αποζημίωση στον Δήμο.

β) Σε περίπτωση που ο Δήμος αποφάσιζε την αλλαγή του δικηγορικού γραφείου εκπροσώπησης του ,είχε την υποχρέωση να καταβάλει το ποσοστό τουλάχιστον του  3%  από τα διεκδικούμενα ποσά αποζημίωσης του Δήμου ,λόγο ποινικής ρήτρας (κάτι παραπάνω από 160 εκατομμύρια δηλαδή).

γ) Στο τέλος δε ,αυτό που κανείς δεν είχε υπολογίσει ,είναι ότι σε περίπτωση που η υπόθεση χαθεί ,τα δικαστικά έξοδα για τέτοια  ποσά ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ,λεφτά που θα πρέπει να καλυφτούν από το ταμείο του Δήμου.

Οι απαντήσεις από τον εκπρόσωπο του δικηγορικού  γραφείου δεν ήταν οι αναμενόμενες για όσους έλπιζαν σε μια μεγάλη αποζημίωση από την ΕΥΔΑΠ αφού τα πεντέμισι δισεκατομμύρια ήταν προϊόν λάθος υπολογισμού και πλέον η διεκδίκηση κυμαίνετε κοντά στα τρία εκατομμύρια και εκτός αυτού με τα νέα δεδομένα η δικαστική μάχη ,δύσκολα θα αποδώσει καρπούς.

Προς τιμήν του βέβαια ο εκπρόσωπος του δικηγορικού γραφείου ,απάλλαξε επιτόπου τον Δήμο από οποιαδήποτε αξίωση αμοιβής άλλα και από την ποινική ρήτρα ,υποβάλλοντας  και την παραίτηση του από την νομική εκπροσώπηση του Δήμου.

Συμπερασματικά λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι ο Δήμος κέρδισε ..το να μην χάσει .

Να μην χάσει μια πολύ ακριβή υπόθεση η οποία θα άδειαζε τα ταμεία για πολλά χρόνια….

Είναι αυτό που λέμε ότι όποιος θέλει τα πολλά ,χάνει και τα λίγα, αυτό που αποφύγαμε.

 

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here