Ψινάκης-Σκουρλέτης – Απόλυτα ικανοποιημένος ο Υπουργός από τον δήμαρχο Μαραθώνα.

0
9789

Οι συντονισμένες κινήσεις του Δήμου Μαραθώνα, ικανοποίησαν απόλυτα την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όπου κανείς ποτέ δεν είναι απόλυτα προετοιμασμένος , στον Δήμο Μαραθώνα οι ανθρωπιά περισσεύει και δίνει το μήνυμα μιας καλύτερης επόμενης ημέρας.

Η συνάντηση του Δημάρχου  Ηλία Ψινάκη με τον Υπουργό Εσωτερικών κύριο Πάνο Σκουρλέτη είχε ως επίκεντρο την βέλτιστη αποκατάσταση, κυρίως των πληγέντων αλλά και την ανοικοδόμηση των καμένων περιοχών του δήμου..

Ο Ηλίας Ψινάκης φρόντισε να μην σπαταλήσει τον χρόνο του Υπουργού όπως συνηθίζουν να κάνουν οι αιρετοί το τελευταίο διάστημα, αλλά επικεντρώθηκε σε βασικά και καίρια ζητήματα που αφορούν τους πληγέντες και την περιοχή .

Ενημέρωσε τον Υπουργό για το πλάνο βοήθειας προς τους πληγέντες που ακολουθεί ο δήμος όπως, η σίτιση, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η στέγαση και φυσικά η οργανωμένη παραλαβή και προώθηση των αιτήσεων των κατοίκων για την χορήγηση των προβλεπόμενων κρατικών αποζημιώσεων όλων αυτών των ανθρώπων .

Επίσης πληροφόρησε τον Υπουργό για τις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου όσο αφορά την αποκατάσταση της περιοχής , δηλαδή η απομάκρυνση των καμένων δέντρων, οχημάτων και άλλων διαφόρων υλικών. Παράλληλα ο δήμαρχος  έθεσε  στον υπουργό τα θέματα τα οποία έθιξε η επιτροπή κατοίκων  στην προχθεσινή συνάντηση με τον Ηλία Ψινάκη , όπως αυτό της εναπόθεσης κάδων απορριμμάτων, η μόλυνση, αλλά και ηλεκτροδότηση του οδικού δικτύου της περιοχής,αλλά και το αίτημα για αμεσότερη καταβολή των έκτακτων επιδομάτων.

Ο κ. Σκουρλέτης φανερά ικανοποιημένος και εκτιμώντας την τόση μεγάλη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής δεσμεύτηκε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου του θα στηρίξουν με όλο το σθένος αλλά και όλες τους τις δυνατότητες τους πληγέντες και τους δήμους των καμένων περιοχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ηλίας Ψινάκης είναι ο πρώτος Δήμαρχος πληγείσας περιοχής που συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών κύριο Πάνο Σκουρλέτη μετά την πύρινη λαίλαπα που έπληξε την Αττική στις 23 Ιουλίου 2018.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here