..

Πέρασε ομόφωνα η εισήγηση του Ηλία Ψινάκη

Μετά από 14 χρόνια επιτέλους άνοιξε ο δρόμος για το πολύπαθο θέμα της σχολικής στέγης καθώς ψηφίστηκε χθες ομόφωνα στο Δ.Σ του Δήμου Μαραθώνος η απόφαση για την ίδρυση και δημιουργία Σχολικού χώρου (Λυκείου), στο ΟΤ 1090 της περιοχής ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα του Δήμου ΜΑΡΑΘΩΝΑ» όπως και συνέχιση των διαδικασιών ανέγερσης κτιρίου για το Λύκειο στον οικισμό του Μαραθώνα με αξιοποίηση ή δημοτικού ακινήτου στην Σούφανη ή αναγκαστική απαλλοτρίωση ή αγορά οικοπέδου.
Ειδικός αγορητής της εισήγησης ήταν ο Ηλίας Ψινάκης , οποίος τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει το έργο της σχολικής στέγης για το ευοίωνο μέλλον των παιδιών της περιοχής μας αφήνοντας αιχμές για την κωλυσιεργία του έργου λόγω διαφόρων μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «…άλλος θέλει να αγοραστεί το δικό του οικόπεδο , άλλος θέλει να πάρει την μίζα του , άλλος δεν το ψηφίζει για ψηφοθηρικούς λόγους …» . Ύστερα από αντιδράσεις για το αν μπορεί να δρομολογηθεί τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο, ή όχι για την ανέγερση Λυκείου μέσα στον αστικό ιστό της πόλης του Μαραθώνα, η χιλιοειπωμένη εισήγηση απόκτησε και δεύτερο σκέλος , το οποίο διατύπωσε ορθά η κ.Κάκκαρη συμπληρώνοντας « να επικαιροποιηθεί το ρυμοτομικό σχέδιο του Δ.Μαραθώνα με τα νέα δεδομένα που είναι τα τοπικά χωρικά σχέδια και το ένα εκατομμύριο να διατεθεί όταν θα προχωρήσουν οι παραπάνω ενέργειες για την ανέγερση της σχολικής στέγης .»
Φυσικά δεν έλειψαν οι κόντρες κυρίως μεταξύ του Προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και της Αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού. Ο κ. Κυπαρίσσης πλαισιωμένος από κάποιους γονείς, μαθητές, έχοντας μαζέψει και υπογραφές κατοίκων, εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να παρθεί απόφαση της συγκεκριμένης εισήγησης επιμένοντας ότι πρώτον το σχολείο πρέπει να κτιστεί στο κέντρο της πόλης του Μαραθώνα και δεύτερον ότι εφόσον συζητηθεί η διατύπωση της εισήγησης με την Ένωση τότε να τεθεί στο Δ.Σ. Μεταξύ άλλων η κ.Λαμπαρού απαντώντας άφησε αιχμές ως προς την κατάχρηση εξουσίας του Προέδρου της Ένωσης ένεκα της ανάληψης πρωτοβουλιών σε θέματα τα οποία αφορούν τον δήμο και όχι εκείνον για να καταλήξει στην πράξη εφαρμογής της κατασκευής σχολικής στέγης επισημαίνοντας ότι όλα τα παιδιά των κοινοτήτων του Γραμματικού ή του Βαρνάβα μεγάλωσαν και μορφώθηκαν κάνοντας μεγάλες αποστάσεις για να πάνε σχολείο. Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσει αυτός ο διαχωρισμός μεταξύ των κατοίκων του Μαραθώνα και των κατοίκων της Νέας Μάκρης λέγοντας χαρακτηριστικά να σταματήσει ο πόλεμος μεταξύ «Βόρειων και Νοτίων ….πρέπει να καταλάβετε ότι όλοι ζούμε σε έναν ενιαίο Δήμο».
Πέρα από τις πολιτικές σκοπιμότητες που υπέθαλπαν και καθυστερούσαν την ίδρυση σχολικής στέγης στην περιοχή μας , αισθανόμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που δόθηκε λύση σε ένα τόσο σημαντικό έργο και ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων που ταλανίζει επί χρόνια τον δήμο μας.
*Λάβαμε και τηλεφώνημα από τον Ηλία Ψινάκη κατά το οποίο εξύμνησε το έργο μας αφού θεωρεί ότι η ενημέρωση μέσω της ζωντανής μετάδοσης που παρέχουμε επηρέασε την ομόφωνη απόφαση των δημοτικών συμβούλων.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here