Ψινάκης-«Θα ήταν χρήσιμο να μας πουν πού ήταν εκείνοι που φυγομάχησαν, διέβαλαν, λιγοψύχησαν, που συκοφάντησαν για μικροπολιτικούς λόγους»

0
4753
..

Συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα παρουσία του δημάρχου, Ηλία Ψινάκη, για την αποδοχή του ποσού των 3,7 εκατομμυρίων ευρώ που προορίζεται για τους πυρόπληκτους.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με σχεδόν 50 λεπτά καθυστέρηση, ενώ πριν ξεκινήσει η διαδικασία κρατήθηκε εντός λεπτού σιγή.

Ωστόσο σημειώνεται ότι παραλίγο να μην υπάρξει απαρτία, κάτι που σχολίασε ο δήμαρχος Μαραθώνα, καθώς στην προηγούμενη συνεδρίαση, με θέμα την παραίτηση του Ηλία Ψινάκη,οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είχαν από νωρίς συγκεντρωθεί ,κάτι που δεν έπραξαν και σήμερα που ο λόγος ήταν η αποδοχή των χρημάτων για την ανακούφιση των πυρόπληκτων.

«Να παραιτηθώ από τι; Μόνο ένας ένοχος ή δειλός θα μπορούσε να παραιτηθεί; Δεν παραιτούμαι. Πρέπει να σηκώσουμε αυτό το βάρος και να ξανακάνουμε τον Μαραθώνα αυτό που ήταν» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.
«Οι άνθρωποι που κατέθεσαν από την πρώτη στιγμή την ψυχή τους ξέρουν πολύ καλά και πού ήμουν και πού είμαστε και ποιοι είμαστε. Θα ήταν χρήσιμο να μας πουν πού ήταν εκείνοι που φυγομάχησαν, διέβαλαν, λιγοψύχησαν, που συκοφάντησαν για μικροπολιτικούς λόγους».

Τέλος, άφησε αιχμές σε όσους «βιάζονται να γίνουν δήμαρχοι» τονίζοντας πως «βιάστηκαν να γίνουν κριτές και δικαστές».

Κάποια στιγμή δημιουργήθηκε ένταση, όταν ο δήμαρχος τελείωσε την ομιλία του και έκατσε δίπλα στους πυρόπληκτους που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση.

Τότε μέλη της αντιπολίτευσης είπαν ότι πρέπει να ακουστούν και οι δικές τους απόψεις ενώ ο Ψινάκης ζήτησε να επιταχυνθεί η διαδικασία ώστε να φύγει νωρίτερα ο κόσμος και να μιλήσουν μετά οι υπόλοιποι για τα θέματα που επιθυμούν.
Επίσης ,μικρή ένταση προκλήθηκε και μεταξύ του Αντιδημάρχου κου Γιώργου Νησιώτη ,όταν στον αντιπολιτευτικό παροξυσμό μικρού αριθμού Συμβούλων ,οι οποίοι εντελώς «αδιάβαστοι» για τις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής ,προσπαθούσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις ,τους είπε σε έντονο ύφος ότι «δεν μπορείτε εσείς που τώρα γυρίσατε από τις διακοπές σας,35 μέρες μετά , να μας κουνάτε το δάχτυλο»με τους παρόντες πυρόπληκτους κατοίκους ,να υιοθετούν πλήρως την άποψη του!

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here