Την άμεση εφαρμογή, από αυτόν τον μήνα, το αργότερο τον Νοέμβριο, μίας γενικότερης προσπάθειας εκκαθάρισης των μητρώων ανέργων, προανήγγειλε στον ΣΚΑΪ 100,3, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. 

Ο υπουργός αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην πρωτοβουλία, που θα τεθεί άμεσα σε ισχύ, να διαγράφονται από τα μητρώα των ανέργων όσοι έχουν αρνηθεί πάνω από τρείς φορές εργασία.

Εξήγησε ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ισχύει σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. «Θεσπίστηκε στη χώρα μας το 1955, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ, λόγω του πολιτικού κόστους» εξήγησε ο υπουργός.

«Υπάρχει πράγματι πολιτικό κόστος, αλλά μόνο στην περίπτωση που δεν αντιμετωπίζεις  πράγματα που έχουν ωριμάσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε επίσης ότι βάσει των μέχρι τώρα επίσημων στοιχείων, έχουμε 12.949 εγγεγραμμένους ανέργους, με κατά δήλωσή τους, ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ. Από αυτούς, 1.332 άνεργοι είναι εγγεγραμμένοι πάνω από 10 χρόνια.

Αναφερόμενος εξάλλου στις εκκρεμείς συντάξεις ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι «βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα της διαδρομής». Εξήγησε ότι τον Αύγουστο είχαν μείνει περίπου 30.000 – 35.000 εκκρεμείς συντάξεις προσθέτοντας ότι αυτήν την στιγμή έχουμε επικεντρωθεί στις εκκρεμείς συντάξεις του 2021, που είναι και πιο περίπλοκες. Για τις συντάξεις του 2022, ανέφερε ότι έχουν εκδοθεί πάνω από το 80%.
 

Πηγή: skai.gr