..

Ελλιπές  ως ανύπαρκτο θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το έργο και την προσφορά της Κοινωφελούς Επιχείρησης του  Δήμου Μαραθώνα κάνοντας μια συνολική εκτίμηση των δράσεων και των πεπραγμένων της  μέχρι στιγμής. Πέρα από τον Ημιμαραθώνιο το ημερολόγιο των πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων της καινούργιας διοίκησης της Κ.Ε.Δ.ΜΑ παραμένει κενό.  Καμία αξιόλογη εκδήλωση δεν οργανώθηκε και δεν πραγματοποιήθηκε την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά και τώρα που διανύουμε το Τριώδιο  η απραγία της Κ.Ε.Δ.ΜΑ είναι εκκωφαντική, με αποτέλεσμα ο Δήμος Μαραθώνα να εξακολουθεί να προβάλλει μια εικόνα μίζερη την ίδια ώρα που πλήθος  εκδηλώσεων και καρναβαλιών κατακλύζουν  όλες τις γειτονιές της χώρας μας, άρτια οργανωμένες από τις Κ.Ε.Δ  όλων των  Περιφερειών.

Και εκτός της εμφανούς  έλλειψης  διάθεσης για δράσεις από την ιδία την κοινωφελή ,καμία διάθεση και για υποστήριξη δράσεων των συλλόγων της περιοχής ,όπου σε οποιοδήποτε αίτημα για υποστήριξη από την κοινωφελή «τρώνε πόρτα» ,αφού δεν υπάρχουν χρήματα…..

Βέβαια ,χρήματα για κοινωφελείς σκοπούς δεν μπορούν να υπάρξουν …και πώς να υπάρξουν; …όταν μια απολύμανση της  μοκέτας !!! στο γραφείο της προέδρου ,κοστίζει πάνω από ΔΥΟ!!! χιλιάδες ευρώ; (Η αντικατάσταση δεν θα ξεπερνούσε τα 250 ευρώ).

Το ότι επέρχεται η κατάρρευση της μέχρι πρότινος πολύ δραστήριας επιχείρησης ,διαπιστώνουν και οι ίδιοι οι υπάλληλοι ,οι οποίοι καθημερινά αναρωτιούνται για το ποιος διοικεί την κοινωφελή ,αφήνοντας αιχμές  και για τον σύζυγο  της προέδρου που χωρίς καμία θεσμική  αρμοδιότητα επεμβαίνει στην διαχείριση της επιχείρησης ,αλλάζοντας κατευθύνσεις και προτεραιότητες ,αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την παροχή πολιτιστικών και διασκεδαστικών δράσεων για τους δημότες και κυρίως  για τα ΠΑΙΔΙΑ.

Τα παιδάκια του Δήμου μας θα πρέπει να πάνε αλλού χωμένα μέσα στις αστείες στολές τους  για να γιορτάσουν τις Απόκριες όταν δεν υπάρχει καμία αποκριάτικη εκδήλωση, από κανέναν φορέα του Δ.Μαραθώνα και ειδικότερα από το ΔΗΘΕΜΑ  και την Κ.Ε.Δ.ΜΑ που είναι αρμόδιοι σε πολιτιστικές δράσεις.

Δεν θα σταθούμε όμως μόνο εδώ. Με λύπη παρατηρούμε ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μαραθώνα οδεύει προς κατάρρευση εφόσον όχι μόνο  δεν κατάφερε να διατηρήσει και να εμπλουτίσει προγράμματα και δραστηριότητες που παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση  αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει και να προχωρήσει σημαντικές αποφάσεις που είχαν διασφαλιστεί.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες γνωρίζουμε ότι εγκρίθηκαν οι  προσλήψεις γυμναστών για τα προγράμματα »Άθλησης για όλους» μετά από αίτημα της ΚΕΔΜΑ και πολύμηνη προσπάθεια από την προηγούμενη διοίκηση. Μια απόφαση πολύ σημαντική για τους πολίτες του δήμου μας αφού με αυτόν τον τρόπο θα τους παρεχόταν η δωρεάν άθληση στις εγκαταστάσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης του  Δήμου Μαραθώνα.

Εντούτοις σήμερα η απόφαση αυτή παραμένει κλειδωμένη στο συρτάρι , δεν υλοποιήθηκαν οι προσλήψεις, και είναι τραγικό αυτό  αν σκεφτεί κανείς ότι ζούμε σε  μια εποχή που οι επιπτώσεις της κρίσης χτυπούν κυρίως τα χαμηλά και τα μεσαία κοινωνικά στρώματα οπού η ύπαρξη δωρεάν άθλησης για όλους αλλά και γενικότερα η ύπαρξη μιας  ισχυρής κοινωνικής προστασίας και  δομής ικανή να βοηθήσει την κατάσταση, είναι πιο αναγκαία από ποτέ .

Ωστόσο δεν μπορούμε να παραλείψουμε να επισημάνουμε αρκετές δράσεις και ενέργειες της προηγούμενης διοίκησης προς την κατεύθυνση αυτή όπως δωρεάν θεατρικές παραστάσεις για παιδιά , δωρεάν σινεμά , αποκριάτικο παιδικό πάρτι , δράσεις εναντίον των ΧΥΤΑ με δωρεάν παρακολούθηση  συναυλίας  και αγορά της ταινίας »Μολυσμένος Παράδεισος » με στόχο την ενημέρωση των πολιτών  κ.α.

Φέτος δεν είδαμε τίποτα από την Κ.Ε.Δ.ΜΑ  διαπιστώνοντας ακόμη μια φορά ότι ο Δήμος μας θέλει πάρα πολύ δουλειά… χρειάζεται να ασχοληθούν με τα κοινά περισσότεροι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι νέοι με διάθεση προσφοράς για τον τόπο και με αίσθημα ευθύνης.

Και εδώ είμαστε υποχρεωμένοι να θέσουμε το ερώτημα…

Κύριε Δήμαρχε ,πόσο σίγουρος είστε για την επιλογή της νέας προέδρου ,σε αυτή την τόσο σημαντική θέση;

Σαφώς και η νέα πρόεδρος έχει παράγει σημαντικό έργο από άλλες θέσεις, αλλά στην συγκεκριμένη από ότι φαίνεται «χωλαίνει».

*Kαι φυσικά οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι την ευθύνη για την υπό κατάρρευση εικόνα της Κ.Ε.Δ.ΜΑ καμιά ευθύνη δεν μπορούμε να καταλογίσουμε στα μέλη της επιχείρησης τα οποία συμμετείχαν και στις προηγούμενες διοικήσεις και με την βοήθεια τους η κοινωφελής είχε εξελιχθεί σε επιχείρηση πρότυπο για τον Δήμο μας.

 

 

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here