Τ. Ερντογάν: Μετά την Αγία Σοφία θα έρθουν κι άλλα τέτοια – Τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος


Ως μεγάλη νίκη του Ισλάμ, πρόβαλε και και πάλι την μετατροπή της Αγία Σοφίας  από μουσείο σε τζαμί ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην 5η Τακτική Γενική Συνέλευση του Τουρκικού Ιδρύματος Νεολαίας, που αριθμεί 300.000 μέλη και εύλογα εντάσσεται στην προεκλογική εκστρατεία του Τούρκου προέδρου.«Αν θέλει ο Θεός, θα έρθουν κι άλλα τέτοια», είπε.  «Η διεθνής κοινότητα βλέπει τον Ερντογάν εκτός από υβριστική συμπεριφορά απέναντι στη χώρα μας να προσβάλλει μνημεία του Παγκόσμιου Πολιτισμού», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Επιπλέον υπενθύμισε ότι «θερίζουν θύελλες όσοι φλερτάρουν με τον αναθεωρητισμό».

Η αναφορά του Ταγίπ ερντογάν ότι θα ακολουθήσουν και άλλα μνημεία, ερμηνεύεται ως υπενθύμιση ότι και για τη Μονή της Xώρας, έχει ληφθεί ανάλογη απόφαση μετατροπής σε τζαμί, χωρίς για την ώρα να έχει εφαρμοστεί.


Η νεολαία μας πόσο λαχταρούσε το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας και την άρση των πιέσεων πάνω μας“. Από τον οβελίσκο μπροστά στην πλατεία Σουλτάν Αχμέτ αφερθήκαμε στην ημέρα που θα ανοίξουμε την Αγία Σοφία. Ο Θεός μας αξίωσε. Αν θέλει ο Θεός θα έρθουν κι άλλα τέτοια τέτοια” είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:

Ενώ χτίζουμε τα θεμέλια της ανόδου της χώρας και του έθνους μας, πρέπει επίσης να δημιουργήσουμε το πλαίσιο που θα τροφοδοτεί τις καρδιές και τις ψυχές των νέων γενεών. Οι πρόγονοί μας κυμάτισαν τη σημαία της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ευημερίας. Με ευγνωμοσύνη μνημονεύουμε κάθε πρόγονό μας, που μας άφησε αυτή τη γη ως πατρίδα χάρη στον αγώνα τους“.

Κωνσταντινούπολη -Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Πηγή: ertnews.gr