..

Καλεσμένος στην εκδήλωση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ,προς τιμήν του Προέδρου της Πορτογαλίας κ Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα ,ήταν την περασμένη Τρίτη ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.

Ο Πορτογάλος πρόεδρος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας   μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Έλληνας ομόλογος του, Προκόπης Παυλόπουλος.


Ο κ. Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα ,το πρωί της Τρίτης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και κατόπιν μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ενώ στην συνέχεια συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,-στον οποίο επαίνεσε την Ελλάδα για το θάρρος και την αντοχή της στην αντιμετώπιση πολυάριθμων προκλήσεων τις οποίες η Πορτογαλία χρειάστηκε να αντιμετωπίσει επίσης – και  στις 14:00 έφτασε στο Μουσείο της Ακρόπολης για μεσημεριανό γεύμα με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Η συνέχεια δόθηκε στο Εθνικό  και Καποδιστριακό  Πανεπιστήμιο  Αθηνών όπου ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας ,ανακηρύχτηκε Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου  Αθηνών και όχι μόνο αφού μετά από προτροπή του Έλληνα Προέδρου στον Ηλία Ψινάκη ,ο Δήμαρχος Μαραθώνα απένειμε στον Πρόεδρο της Πορτογαλίας το παράσημο της Λεγεώνας του Μαραθώνα κάτι που ο Πορτογάλος Πρόεδρος δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά.

Κατά την ολιγόλεπτη συζήτηση που ακολούθησε ο Ηλίας Ψινάκης και ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας αντάλλαξαν απόψεις για τον τουρισμό και τον πολιτισμό μιας και στο περιθώριο της επίσκεψης υπεγράφη συμφωνία συνεργασίας των δύο χωρών για τον τομέα του τουρισμού μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών, Αουγκόστο Σάντος Σίλβα και Νίκου Κοτζιά.

Έτσι λοιπόν η Λεγεώνα του Μαραθώνα ενίσχυσε τις τάξεις της με ακόμα μια σπουδαία και διεθνή προσωπικότητα.

Ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας κ Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα είναι ο έκτος πρόεδρος στον οποίο ο Ηλίας Ψινάκης απονέμει το παράσημο της Λεγεώνας του Μαραθώνα.
Το συγκεκριμένο παράσημο έχει απονεμηθεί μόνο σε τρεις Έλληνες μέχρι στιγμής. Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο,στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Με την ανώτατη διάκριση του παράσημου της «Λεγεώνας του Μαραθώνα» τιμούνται οι αρχηγοί κρατών, πρόεδροι και πρωθυπουργοί κυβερνήσεων, υπουργοί εξωτερικών και εξέχουσες προσωπικότητες του πλανήτη

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here