..

Οι Ανεξάρτητοι Δημοτικοί σύμβουλοι του Δ.Μαραθώνα , Λιβαθινός Σπύρος , Σταυρακοπούλου Βασιλική , Τσίρκας Κων/νος και Δρακοπούλου Σταυρούλα μας έστειλαν μια επιστολή διαμαρτυρίας σύμφωνα με την οποία, αποκαλούν ψευδή τα δημοσιεύματά μας σχετικά με την απόφαση του Δ.Σ στις 7/12/ 2017 για τον ορισμό επιτροπής για την αξιολόγηση και αποτίμηση του δημοτικού δικτύου ύδρευσης του Δ.Μαραθώνος καθώς και του κόστους λειτουργίας αυτού .
Συγκεκριμένα στην επιστολή, μας καταθέτουν λεπτομερώς τα πρακτικά του Δ.Σ, δίνοντας έμφαση στις προσωπικές τοποθετήσεις τους , οι οποίες τάσσονται υπέρ της διαφάνειας για το παράνομο δίκτυο αλλά όπως διακρίναμε, οι συγκεκριμένοι Ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν καλύφθηκαν από την διατύπωση της εν λόγω εισήγησης . Με άλλα λόγια εξέφρασαν εύλογα ερωτήματα καταστώντας την ουσιαστικά κενό κέλυφος .
Μετά λοιπόν από απαίτησή τους επανερχόμαστε όχι για να αναλύσουμε τις τοποθετήσεις τους , αλλά για να δηλώσουμε ότι εμείς δεν προσπαθούμε να τους θίξουμε ,υπενθυμίζοντάς τους ότι βρισκόμαστε στο ίδιο μονοπάτι περί κάθαρσης του θολού τοπίου της ύδρευσης του Δ.Μαραθώνα καθώς ήμασταν οι πρώτοι που αναδείξαμε το θέμα μέσω της ζωντανής μας εκπομπής’’ Σκυτάλη στον Πολίτη’’ με καλεσμένο τον κύριο Μανούση , ο οποίος αργότερα προχώρησε σε καταγγελίες παραβιάσεων του δικτύου στο Δ.Σ που είχαν ως αποτέλεσμα την σύσταση της παραπάνω εισήγησης .
Σ’αυτό το σημείο τονίζουμε ότι τόσο στο δημοσίευμα μας όσο και στην επανατοποθέτηση του, που προβήκαμε, πουθενά δεν αναφέρουμε με κανέναν υπαινιγμό την παραχώρηση του Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Μαραθώνα στην ΕΥΔΑΠ με στόχο να παραπλανήσουμε και να υποκινήσουμε την κοινή γνώμη προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως ισχυρίζονται στην επιστολή διαμαρτυρίας τους οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι .Επίσης αξιότιμοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν καλείστε επ ουδενί να μας κάνετε υποδείξεις σε ποια μέσα αναρτάμε η όχι τις δημοσιεύσεις μας.
Επιπροσθέτως θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές την πάγια άποψή μας περί διαφάνειας της τοπικής ύδρευσης , και την επιμονή μας σε αυτό το θέμα, που παραμένει κλειδωμένο στα συρτάρια και μαστίζει τα οικονομικά του δήμου και κατ’επέκταση κοροϊδεύει την τσέπη του απλού πολίτη. Ο τρόπος που θα συντελέσουμε στην εκκίνηση της αντιμετώπισης του προβλήματος και στην σωστή ενημέρωση είναι δικό μας καπέλο . Το σίγουρο είναι ότι δεν θα επικροτήσουμε καμία άποψη δημοτικών συμβούλων που μονίμως μένουν στην θεωρία αφού είναι χρέος μας να επικεντρωνόμαστε στην ουσία και στις έμπρακτες κινήσεις ειδικότερα όταν το θέμα του νερού απαιτεί πλέον άμεση κινητοποίηση και αντίδραση.
Τέλος ευχαριστούμε για την υπόδειξη που μας έκαναν οι συγκεκριμένοι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι , αφού πάντα είναι γόνιμο να υπάρχει διάλογος και αντίλογος και φυσικά θεωρούμε αναφαίρετο το δικαίωμα όποιου θέλει να χρησιμοποιήσει την νόμιμη οδό επειδή θεωρεί ότι θίγεται, διότι σε μια δημοκρατία όλοι το ίδιο καλούμαστε να πράξουμε για την αποκατάσταση της ισορροπίας μετά από κάποιο διάστημα θολών νερών και παρεκκλίσεων.
Όλια Ιωάννου

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here