..

Με ένα Δελτίο Τύπου του ευρωβουλευτή Κου Νότη Μαριά ,ενημερωθήκαμε πριν από λίγο,ότι η εισήγηση του,μετά από προτροπή και συνεργασία με τον Δήμαρχο Μαραθώνα Κο Ηλία Ψινάκη,προς την επιτροπή αναφορών για την επίσπευση της συζήτησης που αφορά την απένταξη του έργου στο Γραμματικό καθώς και την παρουσία του Δημάρχου στην επιτροπή,έγινε δεκτή.
Ο κος Ψινάκης,είχε ζητήσει από τον Κο Μαριά να συνδράμει ούτως ώστε το θέμα να συμπεριληφθεί εκτάκτως ,στην ατζέντα του Μαρτίου,καθώς επίσης και να παρουσιαστεί ο ίδιος στην επιτροπή ώστε σαν ομιλητής να ενημερώσει την επιτροπή για την αναγκαιότητα κατάργησης του έργου και της οριστικής του ακύρωσης.
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ,κατανοώντας την αναγκαιότητα της συνδρομής του δεν έχασε καθόλου χρόνο,και έτσι με τις άμεσες ενέργειες του κατάφερε να επιτύχει την επίτευξη του στόχου.
Αυτό θεωρείται ως μια «πρώτη» νίκη στην μάχη κατά του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.
Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Κου Μαριά:
Βρυξέλλες, 23/01/2018

Ο Νότης Μαριάς φέρνει το Μάρτιο για συζήτηση στην Ευρωβουλή το θέμα του ΧΥΤΑ Γραμματικού

Τον προσεχή Μάρτιο θα συζητηθεί μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά, το ζήτημα του ΧΥΤΑ Γραμματικού, γεγονός που συνιστά σημαντικό βήμα για τον τερματισμό του έργου του ΧΥΤΑ Γραμματικού που ως γνωστόν έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους της περιοχής.

Πάγια θέση του Νότη Μαριά είναι η ακύρωση και οριστική διακοπή του έργου του ΧΥΤΑ Γραμματικού για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, προστασίας του περιβάλλοντος, διακοπής της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα κλπ.
Επιπλέον όπως αναφέρεται και στο από 18/1/2018 Δελτίο Τύπου μας, ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ηλίας Ψινάκης με επιστολή του προς τον Νότη Μαριά είχε ζητήσει από τον Έλληνα Ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή να αναλάβει «πρωτοβουλίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την οριστική παύση των εργασιών» του ΧΥΤΑ Γραμματικού.

Επιπλέον ο Δήμαρχος Μαραθώνα ζητούσε την επίσπευση της συζήτησης της υπόθεσης στην Επιτροπή Αναφορών μέχρι το Μάρτιο 2018 καθώς και την άδεια παρέμβασης με ομιλία του στην εν λόγω Συνεδρίαση.

Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς με την ιδιότητα του Συντονιστή των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζήτησε να τεθεί στην Ημερήσια Διάταξη του προσεχούς Μαρτίου για συζήτηση η αναφορά 0573/2011 με την οποία 2.220 συμπολίτες μας ζητούν «από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να παρέμβει ώστε να τερματιστεί» το έργο του ΧΥΤΑ Γραμματικού καθώς και να παραστεί και να μιλήσει κατά την εν λόγω Συνεδρίαση και ο Δήμαρχος του Μαραθώνα κ. Ηλίας Ψινάκης.

Το ως άνω σχετικό αίτημα του Νότη Μαριά έγινε δεκτό χθες 22/01/2018 από τους Συντονιστές της Επιτροπής Αναφορών και έτσι όπως ήδη ανακοινώθηκε προ ολίγου επισήμως από την Πρόεδρο της Επιτροπής Αναφορών, η Αναφορά 0573/2011 για τον τερματισμό του έργου του ΧΥΤΑ Γραμματικού θα συζητηθεί κατά τη διήμερη Συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών η οποία θα λάβει χώρα στις 21 και 22 Μαρτίου 2018 στις Βρυξέλλες, στην δε Συνεδρίαση θα κληθεί να μιλήσει και ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ηλίας Ψινάκης.

Οψόμεθα λοιπόν τον Μάρτιο.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here