..

Ο Αλέξης Τσίπρας από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε το τέλος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την παράλληλη σύσταση νέου ενιαίου φορέα υπό το υπουργείο Εσωτερικών.

Η ΓΓΠΠ αντικαθίσταται από την Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών επικεφαλής της οποίας θα ορίζεται μέσα από διαδικασία την ευθύνη της οποίας θα έχει ανεξάρτητη αρχή. Την έγκριση στον διορισμού του επικεφαλής της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα δίνει η Επιτροπή των Προέδρων της Βουλής.

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός τόνισε πως οι πόροι για την δημιουργία, την στελέχωση και τον εκσυγχρονισμό της νέας υπηρεσίας προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, έχουν ήδη εξασφαλιστεί από τον Υπουργείο Οικονομικών και φθάνουν τα 500 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως στη νέα υπηρεσία υπάγονται και όλες οι διαθέσιμες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την συστράτευση στην συγκεκριμένη προσπάθεια όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας από τις οποίες ζήτησε να σταματήσουν να ζητούν «κάλπες πάνω από τα αποκαΐδια».

Σημειώνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι έχει ζητήσει από το Διεθνές Κέντρο Παρατήρησης Πυρκαγιών να συνταχθεί έκθεση για τα αίτια της τραγωδία και τόνισε πως υπάρχει αρχικά συμφωνία συνεργασίας με την συγκεκριμένη ανεξάρτητη αρχή.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here