Συνεχίζεται το κύμα οργής στο Ιράν: Φοιτητές σχηματίζουν τη λέξη «αίμα» με τα σώματά τους


Φοιτητές στην Τεχεράνη σχηματίζουν με τα σώματά τους την λέξη «αίμα» καθώς οι διαμαρτυρίες στο Ιράν δεν λένε να κοπάσουν.

Ενώ το καθεστώς κατεβάζει πλέον στους δρόμους ακόμα και τανκς, οι διαδηλώσεις είναι ιδιαίτερα βίαιες στις περιοχές του Ιρανικού Κουρδιστάν, από όπου καταγόταν η 22χρονη Μαχσά Αμινί, καταλύτης της εξέγερσης.

Το κύμα καταστολής, βαρύ.

Ήχοι από εκρήξεις και πυροβόλα όπλα ακούγονταν όλη τη νύχτα στην πόλη Σαναντάζ. Οι Φρουροί της Επανάστασης έχουν αποκλείσει την πόλη και χτυπούν τους ανθρώπους με πραγματικά πυρά. Στρατιωτικά αεροσκάφη μεταφέρουν ενισχύσεις στην πόλη.

Φοιτητές διαδηλώνουν και το κοντινό Μαχαμπάντ. Οι περισσότερες κοπέλες δεν φορούν πλέον το χιτζάμπ τους.

Διαδηλώσεις ξέσπασαν και σε δύο σημαντικά για την χώρα διυλιστήρια με τους εργαζομένους να απεργούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Πολλοί συνελήφθησαν.

Και ενώ η κυβέρνηση αποδίδει σε ξένους εχθρούς τις διαδηλώσεις, η Γαλλία διαμαρτύρεται για τους υπηκόους της που κρατούνται.

«Σήμερα το απόγευμα, ελπίζω, σε κάθε περίπτωση, να μιλήσω με τον Ιρανό Υπουργό Εξωτερικών για να ζητήσω για άλλη μια φορά την άμεση απελευθέρωση όλων των συμπατριωτών μας που κρατούνται στο Ιράν. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι πέντε», δήλωσε η γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά.

Η Κολονά ξεκαθάρισε πως θα υπάρξουν κυρώσεις κατά του Ιράν για τις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επιμέλεια: Κάλλη Λέκκα

Πηγή: ertnews.gr