Συνάντηση στο Μάτι: Εκτεθειμένη η ΔΕΔΗΕ

0
4609

Μια ερώτηση προς τον Διευθυντή της ΔΕΔΗΕ της Ανατολικής Αττικής ήταν αρκετή να φανερώσει την μη ανάληψη των ευθυνών από τους αρμόδιους. Η ερώτηση αφορούσε τον Δημοτικό και Δημόσιο Φωτισμό των οδών. Ο κύριος Διευθυντής θέλησε να επιρρίψει την ευθύνη της αργοπορίας στον Δήμο Μαραθώνα, αλλά οι πολίτες και η Δημοτική Αρχή… τον εξέθεσαν!

Στην συνάντηση στο Μάτι, στις 12/09/2018, έγιναν πολλές ερωτήσεις από τους πολίτες. Μια εκ των οποίων ήταν και αυτή για το θέμα του Δημοτικού και Δημόσιου Φωτισμού, που έχει καθυστερήσει με αποτέλεσμα πολλά σημεία του Δήμου να είναι ακόμα στο σκοτάδι. Την ερώτηση κλίθηκε να απαντήσει ο Διευθυντής της ΔΕΔΗΕ της Αν. Αττικής, ο οποίος προσπάθησε να ρίξει περισσότερο… σκοτάδι με την απάντηση του!

Αρχικά έκανε ένα σύντομο απολογισμό για τις δράσεις της Υπηρεσίας του και το μέγεθος της καταστροφής. Εν συνεχεία, προσπάθησε να δώσεις απάντηση στο ερώτημα, πετώντας την μπάλα στην… κερκίδα. Στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει, την αδικαιολόγητη αργοπορία θέλησε να επιρρίψει την ευθύνη του στον Δήμο Μαραθώνα. Μάλιστα, υπέδειξε τον Δήμο ως μοναδικό υπεύθυνο στην καθυστέρηση, δήθεν λόγω αργοπορίας προμήθειας φωτιστικών και λαμπτήρων. Αυτή του η ενέργεια δεν μπορούσε να μην διεγείρει αντιδράσεις τόσο από την Δημοτική Αρχή, όσο και… από τον ίδιο τον κόσμο.

Καταρχάς παρενέβη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Οικονομικών του Μαραθώνα που εξέθεσε την ΔΕΔΗΕ τονίζοντας ότι την ευθύνη της αργοπορίας, φέρει αποκλειστικά η Υπηρεσία, αφού από τα 5 συνεργεία που εργάζονταν στην περιοχή, έμεινε μόνο ένα!

Παράλληλα, μέλη της επιτροπής των κατοίκων που ήταν παρών  αντέδρασαν, κουρελιάζοντας το επιχείρημα του Διευθυντή και υπερασπίζοντας τον Αντιδήμαρχο. Παρέθεσαν την προσωπική τους εμπειρία και μαρτυρία από τις συζητήσεις του κ. Νησιώτη και του εργολάβου, που ήταν και οι ίδιοι παρόντες..! λειτουργώντας σαν το απόλυτο τεκμήριο αλήθειας του επιχειρήματος του Αντιδημάρχου.

Ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας δεν μπόρεσε να αντικρούσει τίποτα από όλα αυτά, καθώς ήταν απλά μια προσπάθεια συγκάλυψης και μεταφοράς των ευθυνών του προς τρίτους. Γενικότερα, αυτό το γεγονός καταδεικνύει την ευθυνοφοβία  πολλών, στην οποία καταφεύγουν γιατί ίσως δεν μπορούν να πράξουν. Από την άλλη, υπάρχουν και αυτοί που δεν φοβούνται να αναλάβουν ευθύνες όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στις πράξεις!  

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here