..

Αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΔΣΑ επισκέφθηκε τους πυρόπληκτους δήμους – Δέσμευση για να συνδράμουν έμπρακτα στις διαδικασίες υποβολής των αιτήσεων για το έκτακτο επίδομα στους πυρόπληκτους
Στο πλευρό των πυρόπληκτων Δήμων της Ανατολικής Αττικής βρέθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ δεσμεύτηκε να συνδράμει έμπρακτα στις διαδικασίες υποβολής των αιτήσεων για το έκτακτο επίδομα προς στους πυρόπληκτους.

Ειδικότερα, αντιπροσωπεία του ΔΣΑ αποτελούμενη από τον γενικό γραμματέα, Μιχάλη Καλαντζόπουλο, και τους συμβούλους Κωνσταντίνο Ρίζο και Μιχαήλ – Άγγελο Βουράκη, επισκέφθηκε σήμερα τους πληγέντες από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές τους Δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας και ήρθαν σε συνεννόηση με τους δήμαρχους και γενικούς γραμματείς των εν λόγω Δήμων.

Η αντιπροσωπεία του ΔΣΑ αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί και για τα άμεσα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι πυρόπληκτοι κάτοικοι τους και ενόψει της έναρξης υποβολής των αιτήσεων για το έκτακτο επίδομα στους πυρόπληκτους, η δικηγορική αντιπροσωπεία εξέφρασε την βούληση του ΔΣΑ να συνδράμει τις υπηρεσίες των Δήμων με όποιον τρόπο κριθεί αναγκαίο από αυτούς για την έγκαιρη και σωστή παραλαβή και διεκπεραίωση των αιτήσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε από τον Δήμο Μαραθώνα η ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό για την υποβοήθηση του έργου της διεκπεραίωσης των αιτήσεων των πυρόπληκτων για διάστημα ενός μηνός.

Ο ΔΣΑ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, θα προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού και θα διαθέσει στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες δύο δικηγόρους – συνεργάτες του, από την προσεχή Δευτέρα.

Επιπροσθέτως, από την προσεχή Πέμπτη, σύμβουλος του ΔΣΑ, επικουρούμενος από συνεργάτες του Συλλόγου, θα παρευρίσκονται στον χώρο κατάθεσης των αιτήσεων στον Δήμο Μαραθώνα για την παροχή άμεσης, δωρεάν νομικής συνδρομής προς τους πυρόπληκτους κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Τέλος, ήδη ο ΔΣΑ, μετά από συνεννόηση με την διοίκηση του ΚΑΤ και για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των εγκαυματιών της πρόσφατης πυρκαγιάς, προμηθεύτηκε και έθεσε στη διάθεση του νοσοκομείου ένα ειδικό μόνιτορ LifeScopeVS Nihon Kohden 15’’, για τη μονάδα εγκαυμάτων στην κλινική πλαστικής χειρουργικής του εν λόγω νοσοκομείου, αξίας 5.766 ευρώ.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here