Στον Μαραθώνα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

0
9318
..

Στις πληγείσες περιοχές από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου βρέθηκε εκτάκτως ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

hdr
hdr

Εκεί είδε από κοντά το έργο που επιτελεί το άτυπο συντονιστικό όργανο που έχει συστήσει το Μέγαρο Μαξίμου μετά την καταστροφή, ούτως ώστε να επανέλθει το Μάτι σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Διαπίστωσε ιδίοις όμμασι το βαθμό στον οποίο έχουν προχωρήσει οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης των ζημιών (απομάκρυνση καμένων δέντρων, τοποθέτηση κορμοφραγμάτων για την αντιμετώπιση τυχόν πλημμύρων το χειμώνα, κ.λπ.) ενώ συνομίλησε και με κατοίκους και φορείς της περιοχής.
Στη συνέχεια ακολούθησε σε κατάστημα της περιοχής μια ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Παρών ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος είναι καθημερινά στην περιοχή μας συντονίζοντας τις εργασίες , ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλλίπου και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου υποδομών Θάνος Βούρδας.
Ο κύριος Φλαμπουράρης συνομίλησε με τον καθένα ξεχωριστά ώστε να ενημερωθεί για τις τρέχουσες ανάγκες της κάθε περιοχής και στην συνέχεια με όλους μαζί (στην σύσκεψη προσήλθαν και εκπρόσωποι του δασαρχείου Πεντέλης) ώστε να βρεθούν κοινές λύσεις για όλη την περιοχή, αφού όπως διαπιστώθηκε η γραφειοκρατία επιμένει να δημιουργεί εμπόδια.
Ο υπουργός Επικρατείας με συνεχείς επεμβάσεις του έδωσε αρκετές λύσεις ώστε να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά θέματα και να προχωρήσουν πιο άμεσα οι εργασίες. Κατά την αποχώρηση του δεν παρέλειψε να ενημερώσει όλους του φορείς αλλά και τους κατοίκους που βρέθηκαν εκεί ότι πολύ σύντομα θα επισκεφθεί ξανά την περιοχή.
Ο Δήμαρχος Μαραθώνα συνοδευόταν από τον αντιδήμαρχο επιχειρηματικότητας Γιάννη Ζαγάρη, την γενική Γραμματέα του Δήμου κυρία Πένυ Μικελοπούλου και την διευθύντρια οικονομικών κυρία Σωτήρχου. Ο κύριος Φλαμπουράρης δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα στον δήμαρχο Μαραθώνα και τους συνεργάτες του για την μέχρι τώρα πολύ καλή αντιμετώπιση και διαχείριση της κρίσης. Ο ίδιος αλλά και ο υπουργός υποδομών κύριος Σπίρτζης τόνισαν ότι είναι και θα συνεχίσουν να είναι στο πλευρό του δήμου και των κατοίκων.
Παράλληλα ο Ηλίας Ψινάκης φρόντισε να συστήσει στους Υπουργός τα μέλη του συντονιστικού της επιτροπής των κατοίκων ώστε να ενημερωθούν και από τους ίδιους για τις ανάγκες του τόπου.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here