Φτιάξε ένα πιάτο με απλά, κλασικά σουβλάκια κοτόπουλο και σέρβιρε με κρεμώδη, με αρώματα σκόρδου, σαλάτα με kale. Ένα πιάτο ποθα θα φτιάξεις σε μισή ώρα.

Μπορείς να το δοκιμάσεις με φιλέτο στήθος που θα ψήσεις ολόκληρο αν θες να αποφύγεις τη διαδικασία για τα σουβλάκια.

Τι θα χρειαστείς για 4 μερίδες: 

  • 2 λεμόνια
  • 500γρ στήθος κοτόπουλου
  • αλάτι και πιπέρι
  • 8 φέτες μπαγκέτα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση, συν 1/2 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοτριμμένη
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • ½ φλιτζάνι ελαφριά μαγιονέζα
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 2 κουταλιές σάλτσα Worcestershire
  • ½ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
  • Αλάτι & πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 300 γρ baby kale

Πώς θα το φτιάξεις: 

Κόψε 1 λεμόνι στη μέση. Από το υπόλοιπο λεμόνι, τρίψε 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα και στύψε 4 κουταλιές της σούπας χυμό. Κόψε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Πέρασε σε σουβλάκια και αλατοπιπέρωσε με 1/4 κουταλάκι του γλυκού. Ψήσε στη σχάρα 3 με 4 λεπτά ανά πλευρά. Ψήσε στη σχάρα 1 μισό λεμόνι, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Στύψε πάνω από το κοτόπουλο. Ψήσε καλά το ψωμί στη σχάρα, τρίψε και τις δύο πλευρές με τα σκόρδα και μετά κόψε σε κύβους.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τον κρόκο αυγού, τη μουστάρδα, το τριμμένο σκόρδο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Χτύπησε σιγά σιγά το λάδι.

Σε ένα μπολ βάλε το kale, παρμεζάνα και τα κρουτόν και αλατοπιπέρωσε. Σέρβιρε με τα σουβλάκια κοτόπουλο.

Διαβάστε ακόμη

3 βασικά στοιχεία της κουζίνας για ένα ήρεμο και παραγωγικό πρωινό

Από το “Platinum Blonde” της Jean Harlow έως το “Blonde” της Marylin Monroe – η κυριαρχία του ξανθού

Πηγή: Savoirville