..

5 νέα έργα για τον Μαραθώνα εξήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κος Χρήστος Σπίρτζης σε σημερινή του συνάντηση με τον Δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη και μάλιστα μέσα στο 2018.
Ο Ηλίας Ψινάκης ,έχοντας στα χέρια του τους φακέλους με τα έργα υποδομών που έχει ζητήσει από το Υπουργείο, επισκέφτηκε σήμερα τον Υπουργό ,ώστε να συζητήσουν για την εξέλιξη τους .Η συζήτηση τους ,παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Δέδε αλλά και της Γενικής Γραμματέα του Δήμου Μαραθώνα κας. Μικελοπούλου, κράτησε κοντά στις 2 ώρες ,με τους συμβαλλόμενους να συνεργάζονται άριστα και το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο για τον Δήμο Μαραθώνα.
Η κάμερα του marathon news προσπάθησε να «τρυπώσει» στο γραφείο του κ.Υπουργού ,κάτι που ο Ηλίας Ψινάκης δεν επέτρεψε αρχικά, ωστόσο με το πέρας της συζήτησης ,έκανε δεκτό το αίτημα μας ,ώστε να ενημερωθούμε για τα αποτελέσματα της συνάντησης .
Όπως θα δείτε και στο video,ο Υπουργός κ. Χρήστος Σπίρτζης, όχι μόνο ενέκρινε τα αιτήματα του Δημάρχου ,αλλά δεσμεύτηκε και για την άμεση ,μέσα στο 2018,υλοποίηση τους.
Σύμφωνα με τον Υπουργό λοιπόν, τα έργα που το υπουργείο «τρέχει» για τον Μαραθώνα αυτή την στιγμή είναι :
Α) Η ανέγερση δύο νέων σχολικών μονάδων, του νηπιαγωγείου Ανατολής και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης.
Β) Πρόγραμμα 850.000 ευρώ για την συντήρηση των υπολοίπων σχολικών μονάδων.
Γ) Αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο Μαραθώνα για την θωράκιση ολόκληρης της περιοχής
Δ) Έργα προστασίας της ακτογραμμής ,στα οποία εντάχθηκε και η κατασκευή Μαρίνας στην περιοχή του Ζούμπερι (Σύμφωνα με τον Γ.Γ. κ. Δέδε εντός 15 ημερών θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο Υπουργείο και τον Δήμο Μαραθώνα)
Ε) Έργα για την αποκατάσταση και συντήρηση του οδικού δικτύου
Ωστόσο ο Υπουργός ,δεν παρέλειψε να αναφέρει και τον σχεδιασμό του Υπουργείου για την χωροθέτηση ενός νέου Υδατοδρόμιου στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας ή όπου αλλού υποδειχθεί από τον Δήμο ,καθώς επίσης και την απόφασή του ,να ενταχθούν στο εκπτωτικό τιμολόγιο των διοδίων ,οι κάτοικοι του Βαρνάβα.

Τέλος ,ο κ. Σπίρτζης ,κάλεσε τον Δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη ,να προετοιμάσει τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου ,για πολύ δουλειά στην συνεργασία που θα έχουν με τις αντίστοιχες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ,αφού όπως συμφώνησαν έχουν πολύ δουλειά να κάνουν.
Την στιγμή που κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι ο Δήμαρχος αδιαφορεί για τον τόπο και αυτοί θα είναι οι επερχόμενοι «σωτήρες» ο Ψινάκης εμφανίζει κάθε μέρα από ένα έργο πνοής για τον τόπο (να θυμίσουμε ότι τα ανωτέρω τα περιμένουμε πολλές τετραετίες) και με σταθερά βήματα αναβαθμίζει τον Μαραθώνα.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here