..

Ο Χοακίν Φοίνιξ υποδύεται και τον Χριστό, σε μια βιογραφία για τη Μαρία Μαγδαληνή.

H άγνωστη ιστορία της Μαρίας Μαγδαληνής με τη Ρούνεϊ Μάρα στον ομότιτλο ρόλο. Ο Γκαρθ Ντέιβις σκηνοθετεί το ανθρώπινο πορτρέτο μιας από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στην Ιστορία.

Η Μαρία Μαγδαληνή που στη συνείδηση των περισσοτέρων είναι κατοχυρωμένη ως μια εταίρα που ασπάστηκε τη διδασκαλία του Κυρίου και μετανόησε, γεγονός που βασίζεται στους ισχυρισμούς του Πάπα Γρηγόριου το 591 μ.Χ, στην πραγματικότητα είναι μια από τις πιο αινιγματικές προσωπικότητες της Ιστορίας. Σύμφωνα με τα απόκρυφα Ευαγγέλια ήταν πριγκίπισσα από τα Μάγδαλα, ενώ μια θεωρία πρεσβεύει ότι παντρεύτηκε τον Ιησού και απέκτησε μαζί του παιδιά.

Σε αυτή τη βιογραφία, που υπογράφει ο Γκαρθ Ντέιβις («Lion»), η Μαρία παρουσιάζεται ως μια νεαρή γυναίκα η οποία έρχεται σε σύγκρουση με την οικογένειά της που θέλει να την παντρέψει παρά τη θέλησή της και γίνεται μέλος ενός κοινωνικού κινήματος με επικεφαλή τον Ιησού Ναζωραίο. Στη συνέχεια όμως η ιστορία της έρχεται σε δεύτερο πλάνο και στην ουσία παρακολουθούμε μια συμβατική εκδοχή του Θείου Πάθους.

Η πρόθεση του Γκάρεθ είναι προφανώς να αποδείξει πως υπήρξε γυναικεία φωνή μέσα στην κοινότητα των Αποστόλων, τελικά όμως περιορίζεται απλώς σε νύξεις και γρήγορα πλάνα, όπου βλέπουμε την Μαρία να διδάσκει το Λόγο του Κυρίου, να αντιμετωπίζει τη δυσπιστία του Πέτρου, ή να συμμετέχει στον Μυστικό Δείπνο, χωρίς να αναπτύσσει τη σχέση της με τον Ιησού και την προσωπικότητά της.
Κατά τα άλλα, επιλέγει μια συμβατική και χωρίς πάθος αφήγηση με πολύ κλειστά πλάνα, που σπανίως ανοίγει για να δείξει τα τοπία της Κάτω Ιταλίας, όπου έγιναν τα γυρίσματα, ενώ η σκοτεινή φωτογραφία δημιουργεί ένα αποπνικτικό κλίμα χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει λόγος.
Η Ρούνεϊ Μάρα, απόκοσμη και μυστηριώδης, καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να προσδώσει κύρος στην ηρωίδα της, ενώ πραγματικά αξιοπερίεργη είναι η υποκριτική γραμμή του Χοακίν Φοίνιξ στον ρόλο του Χριστού, που παίζει με αδικαιολόγητες εντάσεις και μια υποβόσκουσα τρέλα.

Πηγή: Νέες ταινίες: Μαρία Μαγδαληνή με τον Χοακίν Φοίνιξ στο ρόλο του Ιησού [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here