Ποιος τελικά πρέπει να παραιτηθεί ;

0
5739
..

Πρώτα κάνουμε την δική μας δουλειά σωστά και μετά ζητάμε παραιτήσεις
Φαρδιά πλατιά η υπογραφή της Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μαραθώνα στο αίτημα ψηφίσματος για την παραίτηση του Δημάρχου.
Η κα Ρίζου, ζητάει την παραίτηση του Δήμαρχου ,καθώς και η ίδια τον κρίνει ακατάλληλο για τον τόπο μας, ειδικά μετά την καταστροφική πυρκαγιά.
Υπάρχει λοιπόν ,ένα σημείο που θα συμφωνήσουμε ,ότι ο Ηλίας Ψινάκης δεν είναι συμβατός με την θέση του. Συγκεκριμένα το σημείο που ο Δήμαρχος ,τοποθέτησε σε θέσεις ευθύνης ,ανθρώπους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ,αλλά επέμενε να τους εμπιστεύεται.
Τοποθετώντας την κα Ρίζου στο ΔΗΘΕΜΑ, ο Δήμαρχος Μαραθώνα ,έκρινε ότι ένα τόσο καλλιεργημένο και μορφωμένο άτομο, θα παρήγαγε πολιτισμό και ψυχαγωγία για τους δημότες. Τα αποτελέσματα ,άμεσα τον διέψευσαν ,αφού οι πολυδάπανες παραγωγές ,μόνο άδεια στασίδια προσέφεραν, την ώρα που στην Κοινωφελή ανέβαιναν παραστάσεις χωρίς κόστος για την επιχείρηση και με έσοδα από τα εισιτήρια και το κυλικείο. Στα ερωτήματα του Δημάρχου ,προς την πρόεδρο ,για την διαρκή «αδιαφορία¨ των πολιτών στην προσπάθεια της ,έφταιγαν οι ηθοποιοί ,οι σκηνοθέτες ,οι συνεργάτες ,το πολιτισμικό επίπεδο των πολιτών και γενικά οποιοσδήποτε ,έκτος από εκείνη. Δικαιολογίες οπού μαζί με την υπόσχεση για αλλαγή πλεύσης του ΔΗΘΕΜΑ, Ο Δήμαρχος τις δεχόταν ,στηρίζοντας την Πρόεδρο.
Τα αυξημένα και συνεχόμενα παράπονα των συνεργατών της κας Ρίζου, για τις επιλογές της αλλά και την διαχείριση που ασκούσε, ανάγκασαν τον Ηλία Ψινάκη ,στις αλλαγές προσώπων που προχώρησε τον Περασμένο χρόνο ,να την τοποθετήσει σε άλλη θέση.
Επιβεβαιώνοντας όλους αυτούς που θέλουν τον Ηλία Ψινάκη να κάνει τραγικά λάθη, ο Δήμαρχος τοποθέτησε την κα Ρίζου στην θέση του Προέδρου της Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου. Η ΚΕΔΜΑ, που διένυε μέχρι εκείνη την ώρα μια από τις καλύτερες , εκ ιδρύσεως της ,εποχές, επιφορτισμένη την ευθύνη διαχείρισης των αθλητικών δραστηριοτήτων των παιδιών μας ,της ψυχαγωγίας των πολιτών ,της στήριξης εκδηλώσεων σε όλο τον Δήμο, αλλά και της κορωνίδας των διοργανώσεων στον τόπο μας ,τον Ημιμαραθώνιο, μέχρι εκείνη την στιγμή λειτουργούσε υπό την προεδρία του Γιώργου Νησιώτη ,ο όποιος την είχε εκτοξεύσει σε δημοτικότητα. Ο προηγούμενος πρόεδρος ,είχε αναδείξει τις δυνατότητες της Κοινωφελούς στον υπέρτατο βαθμό και η διαχείριση του ,επέτρεπε την άμεση οικονομική συνδρομή σε πολλές εκδηλώσεις ,χωρίς να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του Δήμου.
Η νέα Πρόεδρος ,πριν καθίσει στην καρέκλα της καλά καλά, διαπίστωσε πράγματα που έχριζαν ..αποκατάστασης !! Η πρόεδρος ,προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα της επιχείρησης , …ενέκρινε δαπάνη 2,500 ευρώ για τον καθαρισμό μοκέτας στο γραφείο της!
Οι διοικητικές της ικανότητες ,έγιναν αμέσως ορατές σε υπαλλήλους και επισκέπτες, αφού επέλεξε να παρέμβει στον τρόπο της μέχρι τότε λειτουργιάς ,βάζοντας τις δικές της πινελιές … αναβαθμίζοντας υπαλλήλους που η προηγούμενη διοίκηση είχε βάλει στον πάγο (κάτι θα ήξερε) και ¨παγώνοντας¨ άλλους ,παραγωγικούς ,λόγω προσωπικών αντιπαραθέσεων. Το αποτέλεσμα ,διαπιστώθηκε από όλους ,αφού η ΚΕΔΜΑ ,ξαναγύρισε στις παλιές εποχές ,τότε που λίγοι ήταν εκείνοι που ασχολούνταν μαζί της.
Κοινωφελές έργο …κανένα, το σινεμά ..αδιάφορο ,εκδηλώσεις ..για λίγους ,παροχές στους συλλόγους …!!!ΔΕΝ.
Πρόσφατα μάλιστα ψηφίστηκε και η χρέωση με την ώρα ,για την χρήση των εγκαταστάσεων από τους συλλόγους.
Αλλά ο Δήμαρχος … στήριξη στην Πρόεδρο.
Και έρχεται η ώρα ,όπου η Πρόεδρος πρέπει να ηγηθεί της διοργάνωσης του Ημιμαραθώνιου Μαραθώνα, ενός δρώμενου που δεν γίνετε για πρώτη φόρα. Βαρύ το φορτίο αυτής καθαυτής της διοργάνωσης και ο Δήμαρχος ,φορτώνει και το βάρος της διοργάνωσης του 1 Διεθνές Συνεδρίου Μαραθώνα στην Κοινωφελή.
Από εκεί και έπειτα ,όσοι δούλευαν για να οργανωθούν τα δυο σπουδαία για τον τόπο γεγονότα ,κατάλαβαν την ακαταλληλότητα του Δημάρχου στην επιλογή προσώπων. Συμβούλια επί συμβουλίων συγκαλούνται από την Πρόεδρο, την μια για να παρθούν αποφάσεις και την άλλη για να ανακληθούν ,διαγωνισμοί επί διαγωνισμών ,αναθέσεις θέσεων ευθύνης και ανακλήσεις αυτών ,με την Πρόεδρο να προσπαθεί ,χωρίς επιτυχία ,να διοικήσει .Ευτυχώς το μπάχαλο που επικρατούσε ,έγινε γρήγορα αντιληπτό από τον Ηλία Ψινάκη, ο οποίος στην προσπάθεια του να σώσει την κατάσταση ,επιστράτευσε την Γ. Γραμματέα του Δήμου, τους συνεργάτες του ,ενώ δεν δίστασε να συνεργαστεί και με τον Γ. Λέπουρη ο οποίος προέρχεται από τους κόλπους της αντιπολίτευσης αλλά προσέφερε τα μέγιστα στις διοργανώσεις.
Στην Πρόεδρο, παρέμειναν ελάχιστες αρμοδιότητες ,όπου και σε αυτές κατηγορείτε ότι δεν τα πήγε καλά .
Η ημερομηνία της διεξαγωγής του Ημιμαραθώνιου ,αποφασίστηκε μετά από το τύπωμα και την τοποθέτηση των αφισών. Μερικές «διακοσμούν» ακόμα την πόλη μας και δείχνουν άλλη ημερομηνία ανάλογα με τον φωτισμό των πάνελ που είναι τοποθετημένες. Κάποιος άλλος θα φταίει…
Στην διαχείριση των χορηγών ,για την κάλυψη των εξόδων ,χορηγών που ο ίδιος ο Ψινάκης είχε φέρει, ένα τραγικό λάθος στην αλληλογραφία, παραλίγο να αφήσει ¨γυμνό¨ οικονομικά ,όλο το εγχείρημα. Την ευθύνη «φορτώθηκε» η Διευθύντρια αθλητισμού Μαρία Καλιακούδα , η οποία και απομακρύνθηκε από την θέση της. Η Πρόεδρος ,όμως ,καμιά ευθύνη!
Αντιθέτως ,τιμήθηκε σε όλες τις εκδηλώσεις για τον Ημιμαραθώνιο και το Συνέδριο ,από τον Δήμαρχο, ο οποίος της έδωσε όλο τον χώρο και το χρόνο, να μονοπωλήσει το κοινό ,με την κομψή της εμφάνιση και την ρητορική της ,αναφερόμενη στον Αισχύλο, τον Ευριπίδη ,τον Αριστοφάνη …
Το συνέδριο ,στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και όσο και να ψάξαμε ,δεν βρήκαμε καμιά συμμετοχή της προέδρου στην διοργάνωση του.
Ο Ημιμαραθώνιος ,όμως ,όπου η Πρόεδρος είχε την τελευταία κουβέντα ,κατά γενική ομολογία, ήταν μια φτωχή από όλες τις απόψεις και ειδικά από θέμα συμμετοχών ,διοργάνωση. Γιατί; Γιατί φταίνε οι άλλοι, όχι η Πρόοεδος.
Όλα τα παραπάνω , έφεραν τον Ηλία Ψινάκη στο αμήν. Η ανεπάρκεια της ΚΕΔΜΑ να οργανώσει το παραμικρό και η εικόνα κατάρρευσης της επιχείρησης πρότυπο μέχρι πριν λίγο καιρό, έκαναν τον Δήμαρχο να κάνει και άλλο λάθος. Αντί να αντικαταστήσει την Πρόεδρο ,σώζοντας την ΚΕΔΜΑ ,προτίμησε να σώσει την Πρόεδρο. Πως; Ζήτησε ένα γραφείο στην ΚΕΔΜΑ, προκειμένου με την φυσική του παρουσία να βοηθήσει την κα Ρίζου να διαχειριστεί την κατάσταση ,βάζοντας στην θέση τους όλους αυτούς που φταίνε και δεν την αφήνουν να κάνει σωστά την δουλειά της!
Η Πρόεδρος όμως ,δεν επιθυμούσε την βοήθεια του Δημάρχου. Το γιατί ,παραμένει ανεξήγητο, αλλά ποιος δεν θα ήθελε την βοήθεια του δημάρχου ,όταν μάλιστα ,διαρκώς του παραπονιέται για τα προβλήματα που δεν μπορεί μονός του να ξεπεράσει;
Πάραυτα ο Ψινάκης την διατήρησε στην θέση της .
Και έρχεται η Μαύρη Δευτέρα που βύθισε τον τόπο στην θλίψη. Στις άμεσες αντιδράσεις που πρέπει να υπάρξουν ,είναι η χρήση του Πολιτιστικού Πάρκου ,ως χώρος υποδοχής πληγέντων και χώρος συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας.
Ευτυχώς για τους πληγέντες ,η προσφορά των συνανθρώπων μας ήταν συγκινητική ,υπερκαλύπτοντας τις ανάγκες τους ,ενώ ο μεγάλος αριθμός των εθελοντών ,δημιούργησε ένα τεράστιο ρεύμα αλληλεγγύης. Και ενώ όλοι σαν προτεραιότητα έβαλαν την ανακούφιση των πληγέντων, η Πρόεδρος αντιμετώπιζε για μια ακόμη φορά, προβλήματα διοίκησης. Χάνοντας κυριολεκτικά την «μπάλα» και μην μπορώντας να το διαχειριστεί η Πρόεδρος, έριξε και πάλι την ευθύνη αλλού, σε αιρετούς που προσπαθούσαν να οργανώσουν την κατάσταση και που ακούραστα παρέμεναν στην ΚΕΔΜΑ νυχθημερόν. Ο Ψινάκης ,υπό το βάρος της καταστάσεως ,για μια ακόμη φορά της προσέφερε βοήθεια, απομακρύνοντας όσους «εμπόδιζαν» το έργο της Προέδρου και αναθέτοντας την οργάνωση στην κα Αποστολούμη .(Ευτυχώς η κα Αποστολούμη τα πάει πολύ καλά και δεν θα βρεθεί να φταίει ,αν και με την Πρόεδρο ποτέ δεν ξέρεις).
Και φτάνουμε στο Σήμερα, Πέμπτη 2 Αυγούστου. Ενώ ο Δήμος Μαραθώνα , ο Δήμος Ραφήνας και πολλοί ακόμα Δήμοι σε όλοι την Ελλάδα έχουν αναστείλει τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις σε ένδειξη πένθους για την Εθνική τραγωδία ΚΕΔΜΑ ,έχει προγραμματισμένη παράσταση!!!!!
Στην καρδιά της θλίψης ,ο χώρος που συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας θα φιλοξενήσει την Αντιγόνη ,προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για τους πληγέντες.
Ποιος θα φταίει γι αυτό… θα μάθουμε. Σίγουρα όχι άμεσα ο Δήμαρχος, αφού έχει δώσει εντολή για ακύρωση όλων των εκδηλώσεων ,αλλά έμμεσα φταίει για την επιλογή του στην προεδρία της ΚΕΔΜΑ.
Αλλά για παραίτηση η Πρόεδρος ,ούτε κουβέντα…. αφού τώρα είναι ευκαιρία να τα ρίξουμε όλα στον …Δήμαρχο!

Στο Δήμο Μαραθώνα τα ποντίκια έχουν αποθρασυνθεί τελείως ,αφού έχουν «ροκανίσει» το καράβι ζητούν να φύγει ο Καπετάνιος.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here