Παρακολουθήσεις: Συνεδριάζει η Εξεταστική για έγκριση τελικού πορίσματος – Στις 21/10 στην Ολομέλεια το πόρισμα


Συνεδριάζει σήμερα για τελευταία φορά, η Εξεταστική Επιτροπή για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, για την έγκριση του τελικού πορίσματος, μετά την κατάθεση από την πλευρά των κομμάτων των 5 διαφορετικών πορισματικών εκθέσεων στο προεδρείο της Εξεταστικής. Η συζήτηση των πορισμάτων, στην Ολομέλεια, θα γίνει την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Γιάννης Κεφαλογιάννης θα καταθέσει στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα το πόρισμα που θα εγκριθεί από την πλειοψηφία με επισυναπτόμενες τις πορισματικές εκθέσεις όλων των κομμάτων, προκειμένου να υποβληθούν στην Ολομέλεια για συζήτηση.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση συζήτησης του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής στην Ολομέλεια θα διεξαχθεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Από τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής απουσιάζει η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Σοφία Σακοράφα, η οποία -από την Δευτέρα με την δημοσιοποίηση της πορισματικής έκθεσης του κόμματός της- έχει ανακοινώσει πως «δεν υπάρχει πλέον κανείς λόγος να συνεχίζουμε να συμμετέχουμε σε αυτήν την κακοστημένη θεατρική παράσταση και δεν θα παραστούμε στο “φινάλε”, στην τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, για την ψήφιση του εντελώς προβλέψιμου “Πορίσματος” της δέσμιας κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Σήμερα, είναι η 10η κατά σειρά κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής από τη συγκρότησή της. Με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία, κλήθηκαν, προσήλθαν και κατέθεσαν οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ Θεόδωρος Δαραβίλλας (2012-2015) και Ιωάννης Ρουμπάτης (2015-2019),ο τέως διοικητής Παναγιώτης Κοντολέων και ο νυν διοικητής Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου Χρήστος Ράμμος, η επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου, ο διαχειριστής της εταιρείας KRIKEL Ι.Κ.Ε Σταμάτης Τριμπάλης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Η νόμιμη εκπρόσωπος της εταιρείας Intellexa που έχει κληθεί για να καταθέσει στην Επιτροπή -και η οποία είναι μόνη κάτοικος εξωτερικού- ενημέρωσε πως κωλύεται αυτή την περίοδο να είναι στην Ελλάδα και είχε αποφασιστεί κατά πλειοψηφία να τις αποσταλούν γραπτώς ερωτήσεις.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: ertnews.gr