..

Το Γυμνάσιο και Λύκειο Μαραθώνα θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας με ένα πλούσιο πρόγραμμα την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018, στις 5 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου ‘’Golden coast’’. Ο σκοπός του εν λόγω εορτασμού είναι η ευαισθητοποίηση όλων μας για την προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας τόσο στα ελληνικά σχολεία όσο και στην ευρύτερη κοινότητα, καθώς και η ανάδειξη της διαρκούς συμβολής της στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πολιτισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία της Ομονσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων της Ιταλίας καθιερώθηκε να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Διονυσίου Σολωμού, η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.
Μιλώντας για την κεντρική ιδέα και τον στόχο της ημέρας αυτής με την κ.Ρίζου, η οποία διοργανώνει και συντονίζει την εκδήλωση, τονίστηκε η ανάγκη να μην μείνει στα χαρτιά μόνο η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας, αλλά να έχει αντίκρυσμα. Να καταδειχθεί η αξία της ελληνικής γλώσσας, η διαχρονικότητά της, ο πλούτος και οι δυνατότητές της, να ακουσθεί στην αλλοδαπή και να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για θέματα που έχουν υποβαθμιστεί στα σχολεία και κατ’ επέκταση στην κοινωνία (γλώσσα, ιστορία).
Τα δύο σχολεία του Μαραθώνα, υπό την αιγίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και της Κ.Ε.Δ.ΜΑ έχουν ετοιμάσει μια ιδιαίτερη βραδιά όπου θα αναδείξουν την αξία της ελληνικής γλώσσας μέσω μιας επιστημονικής-βιωματικής προσέγγισης , η οποία θα περιλαμβάνει: Εισηγήσεις ακαδημαϊκών, φιλολόγων, γλωσσολόγων ,τηλεδιασκέψεις με φορείς του εσωτερικού και του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων ο κύριος Γιάννης Κορίνθιος, εμπνευστής και εισηγητής της ιδέας, εργασίες μαθητών των δύο σχολείων, οι οποίοι δούλεψαν ομαδοσυνεργατικά από την αρχή της σχολικής χρονιάς και παρουσιάσεις εφαρμογών και δρωμένων των φιλοξενουμένων σχολείων (Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης και Κολλέγιο Αθηνών) .

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here