..

Δυο ανθρωποκεντρικού περιεχομένου ταινίες μας προτείνει το σινεμά Αλίκη για αυτήν την εβδομάδα .Η ταινία »Οι τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι», με την υπέροχη και αγαπημένη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, αφορά το θυμό τη θλίψη και τον τρόπο που τα δύο αυτά συναισθήματα αλληλεπιδρούν, δίνοντας έμφαση όμως στην απαγκίστρωση από το παρελθόν και τη διάθεση των ανθρώπων να αλλάξουν. Μια καλοφτιαγμένη ταινία με πολύ καλές κριτικές στο σύνολό της, ειδικά για το σενάριο της, βραβευμένη ήδη με τέσσερις Χρυσές Σφαίρες αποτελεί μεγάλο οσκαρικό φαβορί. Στην ταινία «Το Μάθημα» οι Γκρόζεβα-Βαλκάνοφ βασισμένοι σε ένα πραγματικό περιστατικό πλάθουν με δεξιοτεχνία μία δυστοπική παραβολή της σύγχρονης Ευρώπης και του εγκλωβισμένου πολίτη-μονάδα ανάμεσα στην οικονομική κατάρρευση, τον τρόμο της επιβίωσης, το σιδηρούν σύστημα και τα πεισμωμένα ιδανικά του.

Three Billboards Outside Ebbing Οι τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι
Υπόθεση:η Μίλντρεντ Χέιζ νοικιάζει τρεις πινακίδες ακριβώς δίπλα στο σημείο όπου πριν από καιρό βιάστηκε και δολοφονήθηκε η κόρη της, οι οποίες έχουν ένα αμφιλεγόμενο μήνυμα για τον σεβαστό σερίφη της περιοχής.
Σκηνοθεσία: Μάρτιν ΜακΝτόνα
Πρωταγωνιστούν: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Γούντι Χάρελσον, Σαμ Ρόκγουελ Πηγή
Από Πέμπτη 01/02/2018 έως Τρίτη 06/02/2018 στις 21:00 και Τετάρτη 07/02/2018 στις 18:30

Κινηματογραφική Λέσχη- «Το Μάθημα» των Κριστίνα Γκρόζεβα και Πέταρ Βαλκάνοφ Βουλγαρία 2015

Υπόθεση:Η Νάντε είναι δασκάλα δημοτικού σχολείου στη σύγχρονη, χτυπημένη από την οικονομική κρίση, Βουλγαρία. Μία μέρα συνειδητοποιεί ότι ένας μαθητής της έχει κλέψει ένα μικρό χρηματικό ποσό από την τσάντα της κι αποφασίζει να διδάξει την τάξη ένα μάθημα ζωής. Παράλληλα, η δική της ζωή καταστρέφεται, καθώς ο αλκοολικός άνεργος άντρας της χάνει την υποθήκη του σπιτιού τους κι αν εκείνη δεν κάνει κάτι άμεσα, θα βρεθούν με τη μικρή τους κόρη στο δρόμο. Κι έτσι ξεκινά ένας αγώνας δρόμου…
Σκηνοθεσία: Κριστίνα Γκρόζεβα και Πέταρ Βαλκάνοφ
Τετάρτη 07/02/2018 στις 21:15

Παιδική Ταινία
Early Man (2018)-Ο Άνθρωπος των Σπηλαίων (Odeon)
Υπόθεση: Τοποθετημένο χρονικά στις απαρχές του κόσμου, όταν προϊστορικά πλάσματα και μαλλιαρά μαμούθ κατοικούσαν στη Γη, το «Ο Άνθρωπος των Σπηλαίων» αφηγείται την ιστορία του Νταγκ, μαζί με τον βοηθό του Χόγκνομπ, και την προσπάθεια να ενώσουν τη φυλή τους απέναντι στην εχθρική απειλή του Λόρδου Νουθ, ώστε να σώσουν το σπίτι τους.
Σκηνοθεσία: Νικ Παρκ
Από Πέμπτη 01/02/2018 έως Τρίτη 06/02/2018 στις 18:00

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here