..

Την Παρασκευή το βράδυ έγινε μια εκδήλωση προσφορά του Μarathon Village προς τιμήν των οδηγών που παίρνουν μέρος στην Ανάβαση του Διονύσου. Καλεσμένοι της εκδήλωσης ήταν ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης καθώς και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι. Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ο 7 φορές πρωταθλητής αναβάσεων Ιταλίας Fulvio Giuliani , ο οποίος θα λάβει μέρος στον αγώνα της Κυριακής.
Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης , η Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων ΕΠ.Α Αννίτα Πασσαλή και η Πρόεδρος της Λέσχης που διοργανώνει τον αγώνα Φωτεινή Ψαράκου. Το παρόν έδωσαν επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος της περιοχής εκπροσωπούμενος από τον κ.Γεωργάτο και κ.Αλεξανδρή , ο Αντιδήμαρχος των Οικονομικών Γιώργος Νησιώτης , η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμητρα Λαμπαρού , η πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ Αναστασία Ευαγγελίου-Ρίζου, ο Πρόεδρος της κοινότητας Μαραθώνα Άγγελος Λένας , ο δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Λάσκος κ.α.


Πέρα από την αγωνιστική του ιδιότητα ο μεγάλος Ιταλός αθλητής ήρθε στην Χώρα μας ως πρεσβευτής – υποστηρικτής της πρότασης να συμπεριληφθεί η ανάβαση του Διονύσου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα , που έχει καταθέσει η Ελληνική Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Ελλάδας( ΟΜΑΕ ).
Ο Fulvio ήθελε να συναντήσει το Ηλία Ψινάκη για να τον συγχαρεί για τις πετυχημένες προσπάθειες που έχει κάνει προκειμένου η εν λόγω πρόταση της ΟΜΑΕ να υλοποιηθεί. Δεδομένου ότι σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα ( 3 χρόνων) από την αναβίωση του αγώνα – 40 χρόνια είχε να γίνει – αυτήν την στιγμή η Ανάβαση του Διονύσου είναι προτεινόμενη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία FIA για να μπει στο Ευρωπαϊκό καλεντάρι.
Στην συζήτηση που είχαν τονίστηκαν οι προοπτικές που υπάρχουν για την ένταξη του αγώνα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα , οι οποίες είναι ευνοϊκές , και πολύ πιθανόν από την επόμενη χρονιά κιόλας η Ανάβαση του Διονύσου να αποκτήσει ευρωπαϊκό χαρακτήρα και η περιοχή μας να γεμίσει με αθλητές διεθνούς φήμης .


Στην συνέχεια μετά την συζήτησή του ο δήμαρχος έδωσε στον Fulvio Giuliani ένα αναμνηστικό παράσημο του Μαραθώνα και προς έκπληξη του Ηλία Ψινάκη, ο Ιταλός οδηγός του δώρισε ένα αγωνιστικό γιλέκο της ομάδας του που είχε κεντημένο το όνομα του κ.Ψινάκη.
Φωτογραφηθήκαν μπροστά στο αγωνιστικό αμάξι του Fulvio Juliano και έδωσαν ραντεβού στο βουνό όπου ο Ηλίας Ψινάκης θα παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα όλων των αθλητών που θα δίνουν την μάχη με τα χρονόμετρα .

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here