..

ια το μέγα σκάνδαλο του κωπηλατοδρομίου Μαραθώνα

Ο Πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα Σπύρος  Ζαγάρης  παραπέμπεται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών  στις 9/5/2018 για το σκάνδαλο του κωπηλατοδρομίου Μαραθώνα, μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους της υπόθεσης , σύμφωνα με την έκδοση του βουλέυματος  του Συμβουλίου Εφετών με αριθμό 1917/2017.

Μια σοβαρή υπόθεση που διαιωνίζεται από το 2004, παραμένοντας ανοιχτή πληγή για τον Μαραθώνα, φαίνεται να μπαίνει στον σωστό δρόμο.  Πρόκειται για  ένα σκάνδαλο που αφορά Απάτη εις βάρος της δημόσιας περιουσίας, εμπλοκή δημοσίων προσώπων, ψευδορκία και υπερβολικός πλουτισμός από έναν στενό κύκλο θεσμικών προσώπων και όλα αυτά… υπό το φως των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο φάκελος  της απαλλοτρίωσης  της έκτασης για την κατασκευή του Κωπηλατοδρομίου  στον Μαραθώνα εμπλέκει πολίτες αλλά και τον πρώην Δήμαρχο Σπύρο  Ζαγάρη.  Το ιστορικό της :  ένας βοσκός από τον Μαραθώνα εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτης μεγάλου μέρους της , ο οποίος αποκόμισε το «μυθικό» ποσό των περίπου 8,5 εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση για την αναγκαστική απαλλοτρίωση που υπέστη η «γη του», λόγω των Ολυμπιακών Έργων!Να σημειωθεί εδώ ότι στην  «ιδιόκτητη» έκταση του βοσκού περιλαμβανόταν και μέρος της δημοτικής περιουσίας αξίας περίπου 800.000 ευρώ την οποία ο Δήμος Μαραθώνα δεν εμφανίστηκε να υπερασπιστεί στο επίδικο δικαστήριο.

Ενώπιον των Αρχών βρέθηκε η πολύκροτη υπόθεση στις  7/12/2017 αλλά η εκδίκασή της  πήρε αναβολή για τις 9/5/2018. Οι κατηγορίες των εναγώμενων εστιάζονται στην «απάτη ενώπιον δικαστηρίου με σκοπό το περιουσιακό όφελος», ενώ περιλαμβάνουν και τη «συνέργεια» καθώς και την «ηθική αυτουργία» κατά περίπτωση. Πιο συγκεκριμένα το κατηγορητήριο που αποδόθηκε στον κ. Σπύρο Ζαγάρη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απλή συνεργεία σε απάτη και υπεξαγωγή εγγράφων.

Ας ελπίσουμε  αυτήν την φορά να αποδοθεί δικαιοσύνη και οι ποινικά διωκώμενοι  να τιμωρηθούν και το σήριαλ του σκανδάλου του Κωπηλατοδρομίου να λάβει τέλος.

Όλια Ιωάννου

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here