..
Τον Steven Bernstein ,τον άνθρωπο που φέρνει το Hollywood στην χώρα μας ξενάγησε στο παλιό εργοστάσιο της Porcelana ο Ηλίας Ψινάκης.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ συγγραφέας και σκηνοθέτης, είναι γνωστός για τις προσπάθειες που καταβάλει τα τελευταία χρόνια ,ώστε η Ελλάδα να αξιοποιηθεί στο έπακρο για κινηματογραφικές παραγωγές ,αφού όπως ο ίδιος λέει, η χώρα μας είναι ένα τεράστιο studio, λόγω φυσικής και αρχιτεκτονικής ομορφιάς. Μέχρι πρότινος, τα σχέδια του πασίγνωστου σκηνοθέτη, «σκόνταφταν» σε δυο μικρούς αλλά σημαντικούς σκοπέλους. Ο πρώτος και σημαντικότερος ,το υψηλό ποσοστό ΦΠΑ στην χώρα μας κατέστησε ιδιαίτερα δαπανηρές τις παραγωγές σε σχέση με τις γειτονικές μας χώρες Ο δεύτερος σκόπελος ήταν η έλλειψη εγκαταστάσεων εσωτερικών χώρων για τα γυρίσματα.

Ο Ηλίας Ψινάκης, αισθανόμενος τον κίνδυνο να χάσει η χώρα μας και την φήμη αλλά και το συνάλλαγμα που θα αποφέρουν οι κινηματογραφικές παραγωγές επενέβη θετικά προκειμένου να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια. Αφού κατάφερε να λύσει το πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς για το παλιό εργοστάσιο πορσελάνης στην καρδιά της Νέας Μάκρης, εξασφάλισε και την απαιτούμενη χρηματοδότηση για την μετατροπή του σε σύγχρονα κινηματογραφικά studio, ένα έργο που ήδη τρέχει και που θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη στον Δήμο Μαραθώνα. Σε δεύτερο χρόνο ,ο Δήμαρχος Μαραθώνα, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος που θα επιτρέψει την μείωση του ΦΠΑ για τις εταιρείες κινηματογραφικών παραγωγών που θα δραστηριοποιηθούν στην χώρα μας κάτι που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει επιτευχθεί και σύντομα θα κατατεθεί στην Βουλή για ψήφιση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Τα παραπάνω νέα ενθουσίασαν τον διεθνούς φήμης συγγραφέα και σκηνοθέτη ,ο οποίος επισκέφτηκε τη περασμένη εβδομάδα τον Ηλία Ψινάκη. Οι δυο τους ,αφού συζήτησαν για πολύ ώρα τα μελλοντικά σχέδια του εγχειρήματος ,επισκέφτηκαν τον χώρο του παλιού εργοστασίου για μια πρώτη προφορική χωροθέτηση με τον Steven Bernstein να μην κρύβει την χαρά του.
Ακολούθησε μια ξενάγηση από τον Δήμαρχο σε ιστορικά μνημεία αλλά και σε γραφικά μέρη του Δήμου, κάτι που ο κ.Bernstein έδειξε να απολαμβάνει ιδιαίτερα.

Κατά την αποχώρηση του δήλωσε στον Ηλία Ψινάκη ότι θα είναι δίπλα του σε όλη την προσπάθεια που καταβάλει καθώς επίσης και ότι θα επισκέπτεται πολύ συχνά πλέον τον Μαραθώνα, με καλλιτέχνες αλλά και γνωστούς παραγωγούς , αφού θεωρεί ότι σύντομα ο Μαραθώνας θα είναι στο επίκεντρο των κινηματογραφικών παραγωγών.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here