..

Δυο ύποπτα και επικίνδυνα μέτωπα πυρκαγιάς , χθες Δευτέρα 6 Αυγούστου και σήμερα Τρίτη στην περιοχή της Γαλάζιας Ακτής στον Μαραθώνα.

 

Ύποπτα από την άποψη ότι ξέσπασαν την στιγμή που στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι ,ενώ εκδηλώθηκαν την ίδια περίπου ώρα ,στo στο ίδιο σημείο, κοντά στο πευκοδάσος του Σχινιά.

 

Ευτυχώς ,οι αυξημένες δυνάμεις της πυροσβεστικής που βρίσκονται σε πλήρη επαγρύπνηση, επενέβησαν αστραπιαία και αποσόβησαν τον κίνδυνο της επέκτασης.

 

Ο Ηλίας Ψινάκης ,παρών από την πρώτη στιγμή και στα δυο συμβάντα ,μετά από διαβουλεύσεις και συζητήσεις με το πυροσβεστικό σώμα ,την αστυνομία και κατοίκους της περιοχής, κατέληξε συμπερασματικά ,ότι αυτές οι περίεργες φωτιές ,έχουν ως πραγματικό στόχο το παρακείμενο πευκοδάσος του Σχινιά.

 

Το Πευκοδάσος ,αποτελεί ¨διακαή¨ πόθο των «άρρωστων μυαλών» που θέλουν να το καταστρέψουν. Η αυστηρή επιτήρηση και οι αυξημένες περιπολίες από τους αστυνομικούς ,όλους τους καλοκαιρινούς μήνες δεν τους επιτρέπει να υλοποιήσουν επιτόπου τα σχέδια τους ,οπότε μια φωτιά σε παρακείμενα οικόπεδα με την βοήθεια του ανέμου θα μπορούσε να επιτρέψει την επέκτασή της στον πραγματικό «στόχο¨.

 

Ο Δήμαρχος ,αξιοποιώντας όλες αυτές τις πληροφορίες ,πήρε την απόφαση και επικοινώνησε με τους αρμοδίους Υπουργούς, ζητώντας τους την ακόμα μεγαλύτερη αστυνόμευση της περιοχής αν χρειαστεί και με την συνδρομή του στρατού, ενώ όπως πληροφορηθήκαμε ,θα αυστηριοποιηθούν και οι αστυνομικοί έλεγχοι σε υπόπτους.

 

Η Κάμερα του marathon news κατάφερε να εντοπίσει τον Ηλία Ψινάκη στην σημερινή επιχείρηση κατάσβεσης ,παρότι ο ίδιος αποφεύγει ακόμη ,κάθε επαφή με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here