..

Δυναμική η αντίδραση των νέων

Σήμερα το πρωί οι μαθητές του Δήμου Μαραθώνα αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και την βροχή βγήκαν στον δρόμο  να διαμαρτυρηθούν για την κατασκευή του ΧΥΤΑ Γραμματικού. Με συνθήματα «όχι ΧΥΤΑ πάνω σε ρέματα» και «Δούρου παραιτήσου πάρε τα ΧΥΤΑ μαζί σου» ξεκίνησαν την πορεία τους από την Πλατεία Ηρώων στο Μαραθώνα φτάνοντας μετα από 2ώρες δρόμο, στο Δημαρχείο της Νέας Μάκρης που ήταν και ο προγραμματισμένος τερματισμός τους.

Κατέφθασαν στο Δημαρχείο με καπνογόνα και πανό γύρω στα 100 παιδιά μαζί με τους καθηγητές τους και τραγούδησαν τα κάλαντα διασκευασμένα με στίχους εναντίον του ΧΥΤΑ. Στην συνέχεια αντιπροσωπεία του 15μελούς του Γενικού Εννιαίου Λυκείου μπήκε στον Δημαρχείο για να ενημερωθεί και να απαιτήσει την παύση εργασιών του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.Εκεί συναντήθηκαν και συζήτησαν τα αιτήματά τους με τον Γιώργο Κοροβέση Αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών , τον Γιώργο Νησιώτη Αντιδήμαρχο Οικονομικών και την Δήμητρα Λαμπάρου Αντιδήμαρχο Παιδείας.

Η συζήτηση ξεκίνησε ήρεμα από την πλευρά  των Αντιδημάρχων με τα παιδιά όμως  να βρίσκονται σε μεγαλύτερη ένταση ζητώντας να μιλήσουν στον Δήμαρχο και ρωτώντας τι κινήσεις έχει κάνει ο Δήμος Μαραθώνα για να αποτρέψει την απόφαση κατασκευής του ΧΥΤΑ Γραμματικού  της Περιφέρειας. Κατα την διάρκεια της συζήτησης  έξω από το Δημαρχείο  είχε αρχίσει η ρίψη μπουκαλιών και αυγών – κάτι που δεν άρεσε στην αντιπροσωπεία του 15μελούς και προσπάθησε να το σταματήσει – ενώ ενδιάμεσα της συζήτησης έμπαιναν διάφοροι πολίτες  &  Δ.Σύμβουλοι ,  φωνάζοντας και διακόπτωντας την διαδικασία της συζήτησης των παιδιών .

Ο Δήμος Μαραθώνα σήμερα έδειξε να έχει διάθεση ν’ακούσει τους μαθητές και να τους δωσει τον λόγo.

Από την άλλη η μέρα αυτή ήταν αφιερωμένη στα παιδιά που αντιστέκονται , διεκδικούν και ονειρεύονται και σε κανέναν άλλο ενδιάμεσο …  σήμερα οι μαθητές  έδειξαν δυναμική παρουσία , κάτι ευοίωνο για το μελλον, θα σταθώ σε μια φράση τους αποστωμοτική θα έλεγα « 20 χρόνια τώρα… ακόμα ψάχνετε τον τρόπο ;;»

Η συνάντηση 3μελούς αντιπροσωπείας μαθητών από όλα τα σχολεία του Δ.Μαραθώνα με κ.Ψινάκη βρίσκεται σε εξέλιξη και μεις αναμένουμε …

Ρεπορτάζ: Όλια Ιωάννου

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here