Ουκρανία: Δεκαετές μπλοκάρισμα στην περιουσία του πρώην προέδρου Γιανουκόβιτς και επιχειρηματιών


Με διάταγμα Ζελένσκι «παγώνουν» για δέκα χρόνια τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και του Ρώσου επιχειρηματία Όλεγκ Ντεριπάσκα. Στο έγγραφο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Ζελένσκι, διευκρινίζεται ότι πρόκειται για προσωρινό «μπλοκάρισμα» της περιουσίας τους.

Στο μέτρο αυτό περιλαμβάνονται και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών, Πάβελ Λεμπέντεφ, και ο ιδιοκτήτης του ομίλου εταιρειών Gas Ukraine, Σεργκέι Κουρτσένκο, αναφέρει το RIA Novosti.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας ενέκρινε μια λίστα κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των επιχειρηματιών Yevgeny Prigozhin, Oleg Deripaska, Roman Abramovich, του ουκρανού πολιτικού της αντιπολίτευσης Viktor Medvedchuk και της συζύγου του Oksana Marchenko, του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς και ο γιος του Αλέξανδρος, καθώς και ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος, αναφέρει το Tanjug.


Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

 

Πηγή: ertnews.gr