..

Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η εισήγηση του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας και Δικτύων Βάϊου Θανασιά περί έγκρισης της αναγκαιότητας προμήθειας με χρηματοδοτική μίσθωση οχημάτων μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων έργων, διάρκειας 5 ετών για την κάλυψη αναγκών της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου.

Η παλαιότητα και οι συνεχές βλάβες των οχημάτων ήταν ένα τεράστιο πρόβλημα του δήμου που είχε ως αποτέλεσμα πολλές εργασίες να μένουν πίσω και αρκετά ποσά να δαπανώνται στα συνεργεία. Πιο αναλυτικά  και σύμφωνα με στοιχεία του κ.Βάϊου από την έναρξη του Καλλικρατικού δήμου από το 2011 μέχρι το 2017 , χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η απογραφή του 17’ , ο δήμος έχει δαπανήσει σύμφωνα με τις οικονομικές υπηρεσίες 2.201.837,46 για συντήρηση , σέρβις κτλ.

Ο κ.Βαϊος τόνισε ότι για την για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου πρέπει να δοθούν νέα οχήματα με χρηματοδότηση leasing όπου το σέρβις και τα τέλη καλύπτονται από την εταιρεία.

Με την σημερινή κατάσταση ,η παλαιότητα του στόλου ,δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας,αφού τα οχήματα περνούν συχνό πυκνά την πόρτα των συνεργείων,στερώντας πολλές εργατοώρες από τους δρόμους. Ταυτόχρονα ,ανεβάζουν το κόστος για την υπηρεσία μιας και η βλάβες και τα ανταλλακτικά κοστίζουν πολύ.

Με την σύμβαση leasing, ο δήμος εξοικονομεί  χρήματα και γλιτώνει χαμένες ώρες εργασίας καθώς σε οποιαδήποτε βλάβη η εταιρεία αναλαμβάνει και το κόστος επισκευής αλλά και την αντικατάσταση του οχήματος.

Το ποσό για το leasing ανέρχεται σε 1.308.200 το οποίο πρέπει να αποπληρωθεί σε 5 χρόνια.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Βάϊου με την σύμβαση του leasing,ο Δήμος θα αποκτήσει  4 απορριμματοφόρα 8 εως 9 κυβικών , ένα  απορριμματοφόρο 10 εώς 12 κυβικών, ένα διαξονικό ανατρεπόμενο και ένας ελκυστήρας τράκτορας με  260.000 ενοικίαση περίπου το χρόνο για 5 χρόνια. Η διαδικασία  που θα ακολουθηθεί είναι να γίνει διαγωνισμός και να επιλεχθούν όποιοι προέλθουν με την χαμηλότερη προσφορά.

Για τα πλεονεκτήματα του leasing μίλησε και ο Ηλίας Ψινάκης λέγοντας ότι «Δυστυχώς το κόστος των συνεργείων  ήταν πάντα  ανεξέλεγκτο … συν ότι  στοιχίζει πολύ περισσότερο με το να αγοράσεις καινούργια …το leasing είναι κάτι που το κάνουν όλοι οι δήμοι τώρα διότι με αυτόν τον τρόπο τα αυτοκίνητα είναι ασφαλισμένα και οι δημότες δεν πληρώνουν έξτρα λεφτά»

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει ο κος Θανασιάς, μέσα στον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία οπότε στον Δήμο μας θα κυκλοφορήσουν τα καινούργια μηχανήματα.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here