..

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μαραθώνα κατάφερε να εντάξει νέα έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας. Τα έργα έχουν ζωτική σημασία για τον Δήμο, αλλά και για την ζωή των πολιτών του, αφού κατά κύριο λόγο αναβαθμίζουν το βιωτικό επίπεδο όλων. Ο λόγος είναι πως τα νέα αυτά έργα αναβαθμίζουν σχολεία, δρόμους και αμιανυοσωλήνες. Επι της ουσίας πρόκειτα για έργα υποδομής και αναβάθμισης. Μάλιστα μέσα σε όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν και αυξήσεις στις χρηματοδοτήσεις και παλαιότερων έργων. Η συνολική χρηματοδότηση που κατάφερε να «κερδίσει» η Δημοτική Αρχή έχει συνολικό ύψος 7,3 εκατομμύρια ευρώ!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μαραθώνα:

Με την υπ’ αριθμό 276/2018 απόφαση της Περιφέρειας Αττικής περί “Έγκρισης της 3ης Τροποποίησης Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττική Οικονομικού Έτους 2018″ εντάσσονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας δύο νέα και ουσιαστικής σημασίας έργα για τον Δήμο μας, ενώ έγιναν τροποποιήσεις για ένα ήδη ενταγμένο έργο αυξάνοντας την χρηματοδότησή του.

Πιο συγκεκριμένα εντάχθηκαν:

  1. Η αναβάθμιση σχολικών μονάδων του Δήμου Μαραθώνος με πόσο χρηματοδότησης 800.000 ευρώ
  2. Η συντήρηση ασφαλτικών οδοστρωμάτων στο Δήμο Μαραθώνος με ποσό χρηματοδότησης 2.000.000 ευρώ
  3. Η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης των περιοχών Μάτι και Ζούμπερι της Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνος με ποσό χρηματοδότησης 4.500.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση και η υλοποίηση των ανωτέρω έργων αποτελούν για τον Δήμο μας έργα ύψιστης και ουσιαστικής σημασίας προς ωφέλεια των δημοτών καθώς και αποτέλεσμα ορθού προγραμματισμού και αποτελεσματικότητας των προσπαθειών μας για την ένταξη τους.
Τόσο η αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων όσο και τα δύο μεγάλα έργα υποδομής που εντάχθηκαν για τον δήμο μας, ήταν πάγια αιτήματα των δημοτών και της δημοτικής αρχής και υποδεχόμαστε με μεγάλη ικανοποίηση την ένταξη και χρηματοδότηση τους.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here