Μπρουσκέτες από μπαγιάτικο ψωμί με πράσινο χούμους από ροβίτσα


Υλικά

1 πιάτο σούπα ροβίτσα που περίσσεψε
1 φλ. φύλλα μαϊντανού
1 λάιμ (ξύσμα και χυμός)
1/2 αβοκάντο
1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
4 φέτες ψωμί που έχει περισσέψει
λίγη φέτα, τρίμμα
ψιλοκομμένος μαϊντανός, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Στραγγίζουμε καλά από τα υγρά της τη σούπα ροβίτσας που μας περίσσεψε και τη ρίχνουμε σε μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, τη σάρκα αβοκάντο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε να φτιάξουμε έναν ομοιογενή πολτό.
  • Φρυγανίζουμε τις φέτες από ψωμί και τις αλείφουμε με μια γερή στρώση από το χούμους που φτιάξαμε.
  • Πασπαλίζουμε με λίγη φέτα και ψιλοκομμένο μαϊντανό, ραντίζουμε με σταγόνες από ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Πηγή allazoumesinithies.ab.gr