..

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα «Μεσογειακή Διατροφή με υλικά που διαλέγουμε μόνοι μας» από το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου στον Βαρνάβα Αττικής.
Το πρόγραμμα υλοποιείται για πρώτη φορά με την έναρξη του σχολικού έτους και το έχουν αγκαλιάσει μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης καθώς και εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Στη συγκεκριμένη δράση οι μαθητές ενημερώνονται για τους θησαυρούς της γης στο χώρο του λαχανόκηπου και του βοτανικού κήπου του μουσείου, σε συνάρτηση με τη θρεπτική αξία του ψωμιού. Στην συνέχεια οι μαθητές με τη καθοδήγηση των επιμορφωτών του μουσείου περιδιαβαίνουν τα στενά δρομάκια του χωριού, επισκέπτονται τους παραδοσιακούς φούρνους, τα παραδοσιακά παντοπωλεία και μανάβικα διαλέγοντας είδη ψωμιών, λαχανικά και φρούτα.

Με την επιστροφή τους στο μουσείο, οι μαθητές αναλαμβάνουν δράση προετοιμάζοντας το φαγητό τους, αποτελούμενο από βόμβες θρεπτικών ουσιών και βιταμινών. Τα τελευταία χρόνια η Μεσογειακή Διατροφή κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος λόγω της σπουδαιότητάς της για τον οργανισμό και την υγεία μας. Εξάλλου σύμφωνα με τον Ιπποκράτη «αν μπορούσαμε να δώσουμε σε κάθε άτομο την σωστή ποσότητα διατροφής και άσκησης – ούτε πολύ λιγότερη, ούτε πολύ περισσότερη – τότε θα είχαμε βρει τον ασφαλέστερο τρόπο για την υγεία». www.mouseio-psomiou.com

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here