Μεθοδευμένη η παρεξήγηση Ψινάκη – Κραουνάκη.

0
5789
..

Η ανάρτηση του Σταμάτη Κραουνάκη στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ,ήταν η αφορμή για να διαπιστώσουμε (και όχι μόνο εμείς) για μια ακόμα φορά την ευθυνοφοβία της Προέδρου της ΚΕΔΜΑ, Κας Ρίζου.
Αργά το μεσημέρι της Πέμπτης και έξω από το γραφείο του Ηλία Ψινάκη ,περιμένουμε μαζί με πολλούς εκπροσώπους του τύπου να λύσει την σιωπή του ο Δήμαρχος Μαραθώνα.
Το γραφείο του Δημάρχου ,παραμένει με ανοικτές τις πόρτες για όλους τους δημότες αλλά όχι και για τους δημοσιογράφους. Γενικά επικρατεί μια ,πένθιμη ηρεμία.
Μέχρι την στιγμή που ο Ψινάκης ,ενημερώνετε από τους συνεργάτες του ,ότι για το βράδυ της ίδιας ημέρας ,στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Μαραθώνα, είναι προγραμματισμένη θεατρική παράσταση.
¨Ποια παράσταση …; ¨,ρωτάει γεμάτος απορία τους συνεργάτες που βρίσκονται εκείνη την στιγμή στο γραφείο του.»
¨ Έχουμε πει …ότι αναβάλετε οποιαδήποτε εκδήλωση ….έχουμε πένθος ¨….συνεχίζει
Επικρατεί μια μικρή ,αλλά απόλυτη ησυχία, ώσπου μια χαμηλόφωνη χροιά κάνει την εμφάνιση της ….
¨Το έχει κανονίσει η Πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ…¨ τον ενημερώνουν οι συνεργάτες του
Η ήσυχη – πένθιμη ατμόσφαιρα ..δεν υπάρχει πια
Ο Ηλίας Ψινάκης καλεί την Πρόεδρο της ΚΕΔΜΑ ,ζητώντας εξηγήσεις για την πρωτοβουλία της. Η αιτιάσεις της περί ανειλημμένης ανάγκης πραγματοποίησης της εκδήλωσης ,αφού τα έσοδα θα παραχωρηθούν στους ανθρώπους που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά ,δεν τον πείθουν .
Πως μπορεί να πραγματοποιηθεί μια θεατρική παράσταση στο Δήμο ,στον ίδιο χώρο μάλιστα, που έχει επιταχθεί από τον Δήμο ,για να συγκεντρώνονται οι άνθρωποι που έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά;
Άμεσα της ζητά να εφαρμόσει την απόφαση που έλαβε το Διοικητικό συμβούλιο της Κοινωφελούς επιχείρησης ,με την οποία αποφασίστηκε η αναβολή όλων των εκδηλώσεων. Η Πρόεδρος αποδέχεται το αίτημα του Δημάρχου και τον διαβεβαιώνει ότι θα πράξει ανάλογα.
Επανέρχεται για λίγο η ηρεμία ,ως που το ποτ του γνωστού μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη, κάνει την εμφάνιση του και αναπαράγετε σε όλα τα ηλεκτρονικά μέσα ,με τον κο Κραουνάκη να αφήνει αιχμές για την «αιφνίδια» απόφαση του Δημάρχου, η οποία «τρομοκράτησε» την πρόεδρο….
Ακούγετε και πάλι ο Ψινάκης ,να αναζητά το τηλέφωνο του κου Κραουνάκη .. αλλά και του Γιώργου Λέπουρη ,τοπικού συμβούλου ,μέλους της ΚΕΔΜΑ και συνεργάτη του Δημάρχου ως εντεταλμένου αθλητισμού.
Πρώτος στα χέρια του Ηλία Ψινάκη ,φτάνει ο αριθμός του Γιώργου Λέπουρη.
¨Η γυναικά δεν πάει καλά¨ ..σχολιάζει ο Γιώργος Λέπουρης ,διαβεβαιώνοντας τον Δήμαρχο ότι η Κοινωφελής έχει πάρει απόφαση αναστολής των εκδηλώσεων, αλλά η κα Ρίζου μόνη της ,αποφάσισε την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης παράστασης. ¨Απόφαση αναστολής των εκδηλώσεων έχει πάρει και το τοπικό συμβούλιο του Μαραθώνα ,ενώ και σε άλλους Δήμους αναβλήθηκαν παρόμοιες εκδηλώσεις σε ένδειξη πένθους .¨
Ο αριθμός του κινητού του Σταμάτη Κραουνάκη είναι πλέον στα χέρια του.
Ακολουθεί μια ήρεμη συνομιλία κατά την οποία ο κος Κραουνάκης εκφράζει το παράπονο του στον Δήμαρχο ,για την τελευταίας στιγμής απόφαση του, για ακύρωση της παράστασης όπως τον ενημέρωσε η Πρόεδρος .
Ο Ηλίας Ψινάκης ,ενημερώνει τον πολλά έτη φίλο του κο Κραουνάκη ,ότι η απόφαση δεν είναι της τελευταίας στιγμής αφού “από την πρώτη μέρα μετά την πύρινη λαίλαπα ,πάρθηκε απόφαση για ακύρωση κάθε φύσεως εκδήλωσης στον Δήμο Μαραθώνα ,ενώ και ο χώρος που χρησιμοποιείτε για εκδηλώσεις ,έχει επιταχτεί και λειτουργεί από την μέρα της καταστροφής ως χώρος συγκέντρωσης ειδών για τις πρώτες ανάγκες των πυρόπληκτων.
Στον ίδιο χώρο συγκεντρώνονται καθημερινά εκατοντάδες πολίτες για να παραλάβουν αυτά τα είδη. Είναι δυνατόν μέσα στην θλίψη τους εμείς να ανεβάζουμε παραστάσεις ;¨ .. επισήμανε ο Ηλίας Ψινάκης ,για να συμπληρώσει: ¨ Υπάρχει απόφαση από τον Δήμο, από το τοπικό συμβούλιο Μαραθώνα και φυσικά από το διοικητικό συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μαραθώνα ,του οποίου προΐσταται η κα Ρίζου.¨
Και εδώ σκάει η βόμβα.
Σύμφωνα με τον κο Κραουνάκη ,την Τρίτη 24 Ιουλίου ,μια για να μην πω μισή μέρα μετά την φωτιά, η κα Ρίζου ,η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, επικοινώνησε με τον παραγωγό της παράστασης ,προκειμένου να επιβεβαιώσει την πραγματοποίηση της.
Την ώρα που στην Κοινωφελή εκατοντάδες συνάνθρωποι μας ,αναζητούσαν μια πρώτη περίθαλψη, φαγητό, ρούχα και φάρμακα, την στιγμή που οι συμπολίτες μας δεν γνώριζαν την τύχη των δικών τους ανθρώπων και των παιδιών τους ,την στιγμή που ολόκληρη η Ελλάδα παρακολουθούσε ξέπνοη το δράμα που ακόμα εξελισσόταν, με τον αριθμό των ψυχών που χάθηκαν να είναι ακόμα απροσδιόριστος και με τις περιουσίες εκατοντάδων συμπολιτών μας να έχουν χαθεί ,η ΠΡΟΕΔΡΟΣ μιλούσε στο τηλέφωνο για το δράμα που θα «ανέβαινε» μετά από μια εβδομάδα, αδιαφορώντας για το δράμα που εξελισσόταν την ίδια στιγμή ,κάτω ακριβώς από το γραφείο της.
Ο Ψινάκης αποχαιρετά τον κο Κραουνάκη ,μετά από την λήξη της μεταξύ τους «παρεξήγησης λόγω ΠΡΟΕΔΡΟΥ»
Ο Δήμαρχος καλεί και πάλι την Πρόεδρο.
¨Είσαι τρελή …; ¨ Ουρλιάζει ο Ψινάκης στο τηλέφωνο, ¨ενώ έχουμε πει όλοι ότι δεν θα γίνει καμιά εκδήλωση όλο το καλοκαίρι, εσύ θες να ανεβάσεις παράσταση μέσα στον ίδιο χώρο που συγκεντρώνονται οι πυρόπληκτοι για να πάρουν τα είδη πρώτης ανάγκης; Πως είναι δυνατόν να κανονίζεις παράσταση αυθαίρετα ,ενάντια στην απόφαση που έχεις πάρει το συμβούλιο σου και μετά να με κατηγορείς για την ακύρωση. Να αναλάβεις της ευθύνες σου ¨, καταλήγει ο Ηλίας Ψινάκης.
Ευθύνη όμως η κα Ρίζου ,μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει αναλάβει, αφήνοντας να αιωρείται η άποψη ότι ο Ψινάκης ακύρωσε την παράσταση, την οποία το δικό της συμβούλιο είχε αποφασίσει να μην γίνει. Για ακόμα μια φορά ,αποφεύγει να αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις της ρίχνοντας τις ευθύνες στον Δήμαρχο και δημιουργώντας παρεξήγηση μάλιστα με τον κο Κραουνάκη .
Αν ο Ψινάκης δεν επικοινωνούσε με τον κο Κραουνάκη, οι καλλιτέχνες ακόμα θα πίστευαν ότι εκείνος ευθύνεται για την ταλαιπωρία τους, ενώ αν πραγματοποιούταν η παράσταση εν μέσω πένθους , η κατακραυγή του κόσμου και πάλι θα «κατευθυνόταν» στον Δήμαρχο ,προκειμένου να ενταθεί το κακό κλίμα των ημερών ,εις βάρος του.
Είναι τυχαίο άραγε, που όλο αυτό συμπίπτει χρονικά με την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ,περί παραίτησης του Δημάρχου;
Γιατί τόσος θόρυβος ,για κάτι που έχει αποφασιστεί μέρες πριν και γιατί πρέπει να φταίει ο Δήμαρχος …και γι αυτό; Απρόσεκτες μικροπολιτικές, με απόλυτη ασέβεια για τους νεκρούς και τους ανθρώπους που θρηνούν τους δικούς τους .

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here