Κλήσεις για κατάθεση για τις μηνύσεις κατοίκων του Ματίου

0
3382

Σήμερα προσήλθαν για να λάβουν και να μελετήσουν την δικογραφία όλοι οι νομικοί εκπρόσωποι των κληθέντων σε ανωμοτί κατάθεση. Η κλήση έγινε μετά από τις μηνύσεις κατοίκων του Ματίου. Έτσι, η κλήση σε κατάθεση δεν είναι αυτεπάγγελτη.

Καταρχάς, οι κλήσεις έχουν ως σκοπό να ερευνηθεί αν ευσταθούν κατηγορίες και αν ναι, σε ποιους υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Επιπλέον, η κλήση δεν σημαίνει ενοχή ή οτιδήποτε άλλο. Ωστόσο, οι δικηγόροι έλαβαν την δικογραφία, για να την μελετήσουν και να δουν περί τίνος πρόκειται. Αυτό μάλιστα, είναι η αρχή της διαδικασίας.

Μετέπειτα, θα κληθούν οι μάρτυρες να καταθέσουν. Μέσα από αυτές και μετά το πέρας της συγκεκριμένης διαδικασίας, θα γίνει αξιολόγηση των μηνύσεων. Στην συνέχεια αν ευσταθούν οι κατηγορίες θα ερευνηθούν σε ποιόν θα πρέπει να αποδοθούν ποινικές ευθύνες. Αυτό σημαίνει όπως είναι λογικό πως ακόμα δεν υπάρχουν κατηγορούμενοι,αλλά ύποπτοι, και προφανώς ούτε ένοχοι. Πράγμα που φαίνεται πολύ να μην το αναγνωρίζουν και θεωρούν κατηγορούμενος, πριν από την ίδια την δικαιοσύνη. Μάλιστα, πιστεύω πως ήδη μπορεί να έχουν κάνει και μόνοι τους δικαστήρια.

Ευτυχώς για την λογική μας, η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί έτσι απλοϊκά. Δεν επιδίδει κατηγορίες και βγάζει ενόχους στο πόδι… Όπως κάνουν όλοι αυτοί, που από τώρα βρήκαν ενόχους. Ερευνά σε αντίθεση με άλλους.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here