Και τώρα ποιος θα βγει μπροστά;

0
2424

Το ερώτημα που όλους θα πρέπει να αναρωτηθούμε: Ποιος θα βγει μπροστά; Μετά από τα πανηγύρια κάποιων από την δήλωση του νυν Δημάρχου Ηλία Ψινάκη πως δεν θα είναι υποψήφιος, οι εξελίξεις κινούνται με την ίδια ταχύτητα βηματισμού χελώνας με κράμπα στα δύο πίσω πόδια. Ακριβώς όλα είναι στάσιμα!
Πληροφορίες θέλουν άτομα που θέλουν να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών, να περιμένουν την διεργασία δημοσκοπήσεων για να δηλώσουν την πρόθεση τους να εκπροσωπήσουν τους πολίτες στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αν και μερικοί, δεν την θεωρούν σοβαρή κίνηση, εμείς δεν θα σταθούμε σε αυτό. Μάλλον σημαντικότερο γεγονός είναι πως όλοι αποσκοπούν μόνο στην καρέκλα.
Κανένας δεν έχει βγει μπροστά και να δηλώσει πως θα είναι υποψήφιος, επειδή θέλει να προσφέρει. Περιμένουν τα αποτελέσματα από μία δημοσκόπηση. Θαρρείς και μόνο ως δήμαρχος προσφέρεις σε αυτό τον τόπο. Δηλαδή, η αντιπολίτευση και οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι διακοσμητικοί; Όλες οι άλλες θέσεις γιατί υπάρχουν;
Μάλλον δεν υπάρχει θέληση για προσφορά στους πολίτες και στην κοινότητα του Δήμου. Αυτό που φαίνεται να υπάρχει είναι κυνήγι για την καρέκλα και τον τίτλο. Οι εκλογές, η δημοκρατία και το κοινό καλό φαίνεται στα μάτια κάποιων σαν καλλιστεία, καθώς το μόνο που μετράει είναι ο τίτλος, της .. «εστεμμένης».
Γενικά αυτό που χρειάζεται η κοινωνία, είναι ανθρώπους που να θέλουν να δώσουν και όχι να πάρουν τίτλους. Το brand name του Δημάρχου είναι ισχυρό. Μπορεί και να ανοίγει πόρτες. Αυτό είναι όμως το λάθος όχι μόνο στο Δήμο Μαραθώνα, αλλά και σε όλη την χώρα. Μπροστά στον τίτλο και στην καρέκλα μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Αυτοί που διαλέγουν συνήθως την καρέκλα δεν προσφέρουν τίποτα, είναι απλά «αργοί». Τέλος ο ποιητής λέει για την χώρα μας:
Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά ‘χει επτά Πρωθυπουργούς,
(Σουρής προ ενός αιώνα)

Αντώνης Συμεωνίδης

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here