..

Τροπολογία στη Βουλή επεκτείνει την οικονομική ενίσχυση και στα φυσικά πρόσωπα που έχασαν εξοχικές κατοικίες πέρα των κύριων κατοικιών. Ψηφίζεται σήμερα.

Την επέκταση της οικονομικής ενίσχυσης και προς τα φυσικά πρόσωπα που έχασαν τις εξοχικές και όχι μόνο τις κύριες κατοικίες τους από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική στις 23 και 24 Ιουλίου, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΓΛΚ, με την ΚΥΑ που επεκτείνεται και στις εξοχικές κατοικίες προβλέπεται:

– Οικονομική ενίσχυση ύψους περίπου 600 ευρώ και επιπλέον ισόποση οικονομική ενίσχυση σε περίπτωση που ο δικαιούχος είναι πολύτεκνος ή και άτομο με αναπηρία

– Οικονομική ενίσχυση ύψους περίπου 5.900 ευρώ, για την αντιμετώπιση επισκευαστικών εργασιών και την αντικατάσταση οικοσκευής

– Οικονομική ενίσχυση ύψους περίπου 4.400 ευρώ σε περίπτωση μόνιμης σωματικής βλάβης λόγω τραυματισμού

Επισημαίνεται, ότι οι οικονομικές ενισχύσεις δεν κατάσχονται ούτε συμψηφίζονται με οφειλές δικαιούχων προς τη φορολογική διοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα πιστωτικά ιδρύματα ή άλλους φορείς, δεν υπόκεινται σε φορολογία και καταβάλλονται εξ ολοκλήρου χωρίς καμία κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων.

Δείτε την τροπολογία εδώ: https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/10807757.pdf

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here