..

Η ενεργοποίηση των απλών ανθρώπων και η προσφορά τους μπρος σε αυτή την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην πόλη μας (όπως και στη Ραφήνα), υπήρξε συγκλονιστική. Δεκάδες εκατοντάδων εθελοντών έσπευσαν στην περιοχή για να βοηθήσουν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο και στον βαθμό που έφταναν οι δυνατότητές του. Δεν θα ήταν δυνατόν, βέβαια, να γραφτούν οι ίδιες γραμμές για τους ανθρώπους που στην πιο δύσκολη στιγμή επέλεξαν να πηδήξουν από το καράβι της Δημοτικής Αρχής, σκεπτόμενοι απλά και μόνο το -όποιο- πολιτικό κόστος.

Πριν καλά καλά αποδοθούν οι ευθύνες για την καταστροφή, πριν γίνει ξεκάθαρο ποια αρμόδια Αρχή (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστική, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, Δημοτικές Αρχές) δεν φρόντισε όσο θα έπρεπε, ώστε να περιοριστούν τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς, εκείνοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους… αποχωρώντας! Ορισμένοι, μάλιστα, δεν κατάφεραν καν να περισώσουν την αξιοπρέπειά τους, κρατώντας τη θέση τους στο δημοτικό συμβούλιο, παρότι παραιτήθηκαν από την παράταξη με την οποία είχαν εκλεχθεί,στερώντας έτσι και την δυνατότητα από τους επιλαχόντες εκλεγμένους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσο της Δημοτικής Αρχής αυτή την κρίσιμη ώρα.

Ευτυχώς, δεν θα είναι εξίσου αισθητή και η απουσία τους, χάρη στην αρωγή των συμπολιτών που έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής καταλύματα, φαγητό, ρουχισμό, ιατρική βοήθεια, ψυχολογική περίθαλψη, ακόμη και το ίδιο τους το αίμα στους συνανθρώπους τους που τα έχουν ανάγκη.

Είναι σίγουρο πως θα ξεχαστεί σύντομα η παρουσία τους στη Δημοτική Αρχή, την οποία τώρα κατηγορούν ως βασική υπαίτια των συνεπειών της πυρκαγιάς. Εκείνο, όμως, που δεν θα ξεχαστεί, είναι πως την πιο δύσκολη ώρα προτίμησαν να λιποτακτήσουν, να προδώσουν την στιγμή της καταστροφής τον κόσμο, που τους είχε ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Ασχέτως αν είχαν παράξει το οτιδήποτε κατά τη διάρκεια της θητείας τους…

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here