..

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαραθώνα εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την κωλυσιεργία του Δήμου για την ανέγερση του Λυκείου Μαραθώνα .
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΊΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Κωλυσιεργία του Δήμου για την Ανέγερση του Λυκείου Μαραθώνα
(Αφορά το Λύκειο του Μαραθώνα και όχι της Ν. Μάκρης)
Την Πέμπτη 18/1/18, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΣ) το θέμα υπ’ αριθμ. 14, με τίτλο «Λήψη απόφασης για την ίδρυση και δημιουργία Σχολικού χώρου (Λυκείου), στο ΟΤ 1090 της περιοχής ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα του Δήμου ΜΑΡΑΘΩΝΑ». Η εισήγηση δεν πέρασε κατά πλειοψηφία.
Το θέμα εισήχθη εκ νέου στην ημερησία διάταξη του ΔΣ, χωρίς να ληφθεί υπόψη παλαιότερη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ), που ψηφίστηκε την Τρίτη 30-05-17, όταν έγινε δεκτή από τα μέλη της ΔΕΠ σχετική εισήγηση της Ένωσης Γονέων.
Η εισήγηση της Ένωσης Γονέων, που υποβλήθηκε στη ΔΕΠ (αρ. πρωτ. : 7881/25-04-2017), διαμορφώθηκε με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση, μετά από διαβούλευση μεταξύ εκπροσώπων συλλόγων (γονέων, επαγγελματικών, πολιτιστικών, αθλητικών), των δημοτικών διαμερισμάτων Μαραθώνα (πόλη, Παραλία, Κ. Σούλι) και Γραμματικού, που διεξήχθη στις 5-4-17, στην έδρα της Ένωσης.
Τα μέλη της ΔΕΠ στις 30-5-17 ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ :
«1. Την συνέχιση των διαδικασιών αγοράς οικοπέδου και ανέγερσης ΓΕΛ εγγύς του οικισμού της πόλης του Μαραθώνα, σε υλοποίηση της αριθ. 184/26-05-2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνας (ΑΔΑ: 7ΑΞ1ΩΛΜ-Κ2Θ). (Κατά ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, μειοψηφούσης της Προέδρου της ΔΕΠ)
2. Την ίδρυση 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Μαραθώνα, με έδρα την Παραλία Μαραθώνα, τα οποία θα μπορούν να ανεγερθούν στο ΟΤ 1090, του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως της Παραλίας Μαραθώνα, σε συνέχεια της από 22-11-2016 εισήγησης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της αριθ. 6/07-02-2017 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μαραθώνος. (ΟΜΟΦΩΝΑ)».
Στο ΔΣ της Πέμπτης 18-01-2018, η Ένωση Γονέων, εισηγήθηκε «Την λήψη απόφασης για την ίδρυση και δημιουργία Σχολικού χώρου 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Μαραθώνα, που θα στεγαστεί στο ΟΤ 1090 της περιοχής ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα του Δήμου ΜΑΡΑΘΩΝΑ». Ταυτόχρονα, εισηγήθηκε να μην καταργηθεί η υπ’ αριθ. 184/26-05-2016 απόφαση του ΔΣ, περί εξεύρεσης οικοπέδου στον οικιστικό ιστό της πόλης του Μαραθώνα, επισημαίνοντας ότι μετά από μακροχρόνια αδικαιολόγητη κωλυσιεργία, αναμένει τη δημοσίευση της σχετικής διακήρυξης για αναζήτηση κατάλληλων οικοπέδων.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις επισημαίνεται ότι :
1. Η κα Ρίζου αγνόησε απόφαση της ΔΕΠ, επειδή μειοψήφησε στο πρώτο σκέλος της καθώς επί 7 και πλέον μήνες δεν την εισηγήθηκε στο ΔΣ, όπως ήταν υποχρεωμένη να κάνει ως Πρόεδρος της ΔΕΠ.
2. Ο κος Δήμαρχος, δεν εκτελεί, ως αποκλειστικά αρμόδιος θεσμικός φορέας απόφαση του ΔΣ, που έχει ληφθεί πριν από 20 μήνες. Επισημαίνεται ότι, δεν έχει συνέλθει ποτέ η Επιτροπή Επιλογής Ακινήτου, που ορίστηκε με την απόφαση 184/26-05-2016 για την ανέγερση του Λυκείου Μαραθώνα. Καλούμε τον κο Ψινάκη και την κα Ρίζου να σεβαστούν τις ειλημμένες σχετικές αποφάσεις του ΔΣ και της ΔΕΠ, που εκφράζουν την πλειοψηφία του κοινωνικού ιστού των Δημοτικών Διαμερισμάτων Μαραθώνα και Γραμματικού.
Επίσης, καλούμε τη Δημοτική Αρχή στο σύνολό της να προβεί επιτέλους στις προβλεπόμενες ενέργειες, ώστε να δοθεί λύση στη χρονίζουσα και επιτακτική ανάγκη ανέγερσης ΓΕΛ στο Μαραθώνα, η έλλειψη του οποίου επηρεάζει αρνητικά τις προοπτικές των νέων του τόπου μας.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here