..

Η Δημοτική Κοινότητα Νέας Μάκρης σε πλήρη αδράνεια

Η Δημοτική Κοινότητα Νέας Μάκρης βρίσκεται εδώ και καιρό σε πλήρη αδράνεια . Η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών κ Εμπόρων Δήμου Μαραθώνα πριν ένα μήνα ζήτησε την  υποστήριξη της με εκδηλώσεις των τοπικών εμπορικών αγορών εν όψη των Χριστουγεννιάτικων αγορών , ωστόσο καμία απόφαση δεν πάρθηκε καμία ενέργεια δεν πραγματοποιήθηκε.

Πιο συγκεκριμένα εκπρόσωποι καταστημάτων ζήτησαν από την ΑΜΚΕ τοπική συνεργασία, να αναλάβει την διοργάνωση ενός εορταστικού διημέρου( 23 ,30 Δεκεμβρίου)  εθελοντικά. Η ΑΜΚΕ δέχτηκε με χαρά αφού κάτι τέτοιο θα στήριζε την τοπική οικονομία. Η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών κ Εμπόρων Δήμου Μαραθώνα υποστήριξε την πρόταση κατόπιν συζήτησης και στην συνέχεια μεγάλο μέρος της υλοποίησης των δράσεων θα αναλάμβανε  η ΚΕΔΜΑ ως συνδιοργανωτής καλύπτοντας ενδεχόμενως, μέρος των εξόδων.  Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της εκδήλωσης η πεζοδρόμηση κεντρικών δρόμων γύρω από την πλατεία της Ν.Μάκρης από 17:00 μέχρι τις 21:00.Η εκδήλωση είχε σκοπό να περιλάμβανει χορούς και συναυλίες με την συμμετοχή διαφόρων συλλόγων της περιοχής καθώς και δράσεις για τα παιδιά όπως ξυλοπόδαρους , Αγ.Βασίλη , τοξοβολία κ.α.

Αυτό για να υλοποιηθεί σωστά , οργανωμένα και με επιτυχία χρειαζόταν ένα μήνα τουλάχιστον για να συμφωνηθεί η πεζοδρόμηση έτσι ώστε μετά να υπάρχει το περιθώριο 10 ημερών  να διαφημιστεί σωστά . Εντούτοις στην συνεδρίαση της 29ης Νοεμβρίου 2017  της Δημότικης Κοινότητας Ν.Μάκρης, με θέμα την λήψη αποφάσεως για τη πεζοδρόμηση της οδού Πλαστήρα & Ελ. Βενιζέλου κατά την περίοδο των εορτών, δεν υπήρχε απαρτία και δεν πάρθηκε καμία απόφαση. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχει καμία απόφαση λόγω απουσίας μελών .

Εδώ θα ήθελα να σας υπενθυμίσω  ότι σύμφωνα με τον “Καλλικράτη”, ο ρόλος των δημοτικών κοινοτήτων κάθε άλλο παρά «διακοσμητικός» είναι, έχει συμβουλευτικό και κάποιες φορές εκτελεστικό χαρακτήρα , αφού ο πρόεδρος της «μεταφέρει και παρουσιάζει στον δήμαρχο και στα άλλα αρμόδια όργανα του δήμου τα προβλήματα της κοινότητας, συνεργάζεται με τον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες προκειμένου να προετοιμάσει κάθε θέμα που θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας…» επίσης με βάση το άρθο 3 περί αρμοδιοτήτων των Δημοτικών Κοινοτήτων « Το συµβούλιο της δηµοτικής κοινότητας εκφράζει γνώµες και διατυπώνει προτάσεις είτε µε δική του πρωτοβουλία είτε κατόπιν παραποµπής, από τα αρµόδια όργανα του ∆ήµου, σχετικά µε: τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και γενικότερα την ανάπτυξη της περιοχής της δηµοτικής κοινότητας σε πολιτιστικά, πνευµατικά, κοινωνικά θέµατα…» και πολλά άλλα σημαντικά θέματα βεβαίως.

Εν κατακλείδι ζούμε σε μια εποχή που βρίσκεται σε συνεχή περιδίνηση , το παλιό πεθαίνει για να δώσει τη θέση του σε κάτι νέο , εαν ο σημερινός Πρόεδρος και τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Ν.Μάκρης βαριούνται να κάνουν το οτιδήποτε ας παραιτηθούν για να αναλάβουν νέοι ανθρωποι με δημιουργικότητα  που έχουν  μεγαλώσει μέσα στην κρίση  αλλά συνεχίζουν να ζουν με κέφι και ελπίδα .Χρειαζόμαστε σχήματα τοπικής αυτοδιοίκησης όπου οι πολίτες να συμμετέχουν ενεργά.

ΟΛΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here