..

Γκάφα ,από άγνοια ,θεωρείται από τους συμβούλους του αλλά και από τον ίδιο τον Δήμαρχο ,Ηλία Ψινάκη ,η κίνηση του προέδρου του δημοτικού συμβούλιου να καταθέσει την μελέτη του ΙΓΜΕ στον πρόεδρο του Περιφερειακού συμβούλιου, μαζί με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για παύση των εργασιών στο Γραμματικό.
Πρόκειται για μια σπασμωδική κίνηση , η οποία θέτει σε κίνδυνο τον προγραμματισμό του Ηλία Ψινάκη και των ευρωβουλευτών για την απένταξη του έργου .
Συγκεκριμένα στο περιεχόμενο της μελέτης του ΙΓΜΕ, που είχε παραγγείλει η Περιφέρεια , υπάρχουν δυο σημεία κλειδιά που αποδεικνύουν ότι το έργο είναι καταστροφικό και ακατάλληλο για την περιοχή πέρα από το συμπέρασμα στο τέλος που καταλήγει ότι ,δήθεν, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την υλοποίηση του έργου .
Αυτό για τον Ηλία Ψινάκη και τους επιστήμονες που καταρτίζουν την ομάδα του αποτελούσε ένα πολύ δυνατό όπλο για την παρουσία του στις Βρυξέλες .
’Ενεκα της πίεσης των πολιτών όμως στο προηγούμενο Δ.Σ. αποφασίστηκε πολύ σωστά, η παύση των εργασιών του έργου βασιζόμενη στα στοιχεία της μελέτης του ΙΓΜΕ .
Η απόφαση του Δ.Σ. στάλθηκε από τον Πρόεδρο Αιμίλιο Ρεϊσογλου στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, ζητώντας την συζήτηση του θέματος προ ημερησίας ,χωρίς να ενημερωθεί ο δήμαρχος άρα χωρίς την έγκριση του ,ενημερώνοντας ουσιαστικά και γνωστοποιώντας τους ότι η δική τους μελέτη αποδεικνύει την ακαταλληλότητα του χώρου. Με αυτήν την ενέργεια έδωσαν αβαντάζ σε αυτούς που είναι υπέρ της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Γραμματικού, με πιθανότητα να τροποποιήσουν ή ακόμα και να φτιάξουν μια καινούργια μελέτη, ‘’καίγοντας’’ ένα πολύ δυνατό χαρτί.
Ο Δήμαρχος αλλά και οι ευρωβουλευτές που έχουν συνταχτεί μαζί του στον πόλεμο κατά του ΟΕΔΑ Γραμματικού ,κρίνουν την κίνηση των Αντιδημάρχων και των δημοτικών συμβούλων καθώς και την παρουσία τους μαζί με τους πολίτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο ,άσκοπη ,τονίζοντας ότι πρέπει οι επόμενες κινήσεις να σχεδιαστούν με προσοχή και σύνεση ,ώστε να μην τύχουν ξανά της προχθεσινής απαξίωσης από το περιφερειακό συμβούλιο και βέβαια, να μην αποκαλύπτουν στο αντίθετο στρατόπεδο τα όπλα του Ηλία Ψινάκη στην μάχη που θα δώσει στην επιτροπή αναφορών στις Βρυξέλες
Το marathon news επικοινώνησε με το γραφείο του δημάρχου ζητώντας την άποψη του για το θέμα. Συμφώνα με τον δήμαρχο ,σε αυτή την μάχη πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και πειθαρχημένοι στην στρατηγική και στην γραμμή που θέτουν ο ίδιος με τους ευρωβουλευτές και τους επιστήμονες συμβούλους τους και όχι να βαράει ο καθένας τουφεκιές στον γάμο του καραγκιόζη για μια πρόσκαιρη και ανούσια δημοσιότητα ή ψηφοθηρία ,ήταν το σχόλιο του Ηλία Ψινάκη.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here