..
Ο Σταύρος Τσομπανίδης,  συνιδρυτής της  νεοφυούς επιχείρησης PHEE στην Πάτρα, ήρθε στον Δήμο Μαραθώνα ζητώντας από τον Ηλία Ψινάκη τα φύκια των ακτών μας .
Πρόκειται για τον 24χρονο Έλληνα που μπήκε στην λίστα του Forbes φτιάχνοντας  είδη πολυτελείας από  φύκια  που εναποτίθενται ετησίως στις παράκτιες περιοχές της χώρας μας.
Κάθε χρόνο, η λίστα περιλαμβάνει  νέους κάτω των 30 ετών οι οποίοι ξεχωρίζουν στο αντικείμενό τους,είναι μάλιστα τέτοια η αναγνώριση του ,οπού,το όνομά του  συμπεριλαμβανόταν  στην λίστα των ομιλητών στο πρόσφατο οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

Η λίστα του Forbes συνολικά, περιλαμβάνει δέκα κατηγορίες, μεταξύ των οποίων Τέχνες, Επιστήμες, Τεχνολογία, Οικονομία, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Βιομηχανία.
Η δραστηριότητα της PHEE , με έδρα την Πάτρα , ξεκίνησε το 2015 και έπειτα από 2 χρόνια έρευνας κατόρθωσε να αναπτύξει και να κατοχυρώσει μία καινοτόμο μέθοδο παραγωγής που επιδιώκει  την αναγέννηση των νεκρών φύλλων της Ποσειδωνίας, φέρνοντας τα φύκια στην καθημερινή μας ζωή με έναν εναλλακτικό τρόπο.
Η PHEE παράγει και εμπορεύεται μία γκάμα χρηστικών προϊόντων όπως θήκες για κινητά τηλέφωνα, συσκευασίες πολυτελείας, είδη σπιτιού , ρακέτες θαλάσσης  και σκελετούς γυαλιών επενδυμένων με την πολυχρηστική επιφάνεια PΗΕΕboard.
Ο φέρελπις νέος, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο προωθεί τις αρχές της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των αγαθών που βρίσκονται σε αφθονία γύρω μας, επέλεξε πρώτα τον Δ.Μαραθώνα , για να επεκτείνει το όραμά του , και συναντήθηκε με τον δήμαρχό μας Ηλία Ψινάκη και με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας κο Βάιο Θανασιά, σε γνωστή ακτή του δήμους μας προκειμένου να δει τον όγκο φυκιών που η εταιρεία του θα αξιοποιήσει.
Με χαρά ο Ηλίας Ψινάκης υποδέχθηκε τον Σταύρο Τσομπανίδη αφού είναι γνωστό ότι ο δήμαρχος μας βρίσκεται πάντα κοντά στους νέους και υποστηρίζει τις καινοτόμες ιδέες . Ουσιαστικά ο στόχος της εν λόγω επίσκεψης ήταν η μελλοντική δημιουργία μιας βιοτεχνικής μονάδας συλλογής και επεξεργασίας των φυκιών στην περιοχή μας με σκοπό την κατασκευή των χρηστικών αντικειμένων από την εταιρία ΡΗΕΕ.
Μέσα από μια τέτοια έξυπνη  ενέργεια ο δήμος Μαραθώνα θα εξοικονομήσει αρκετά χρήματα καθώς θα γλιτώσει από το κόστος καθαρισμού των ακτών , δηλαδή από την συγκομιδή  και τα τέλη εναπόθεσης των σκουπιδιών που αρκετές χιλιάδες ευρώ δαπανιούνται κάθε χρόνο και συνάμα θα συντελέσει στην δημιουργία καινούργιων θέσεων εργασίας στην περιοχή μας.
Αυτή η συνεργασία αποτελεί μια εξαιρετική  κοινωνική και περιβαλλοντική αρωγή  για τον Δήμο Μαραθώνα , αφού η ανακύκλωση ποσοτήτων φυκιών των ακτών μας συνεπάγεται με την μείωση του όγκου των σκουπιδιών και την εξοικονόμηση δημοσίων πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here