Ηλίας Ζαγοραίος: Ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το Μάτι

0
5431

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκαν τα όσα δημοσιοποιούνται από αυτή την ιστοσελίδα. Μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας που ανέφερε πως ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση στις έρευνες στο Μάτι και πως οι έρευνες δεν υπήρχε η πιθανότητα να «παγώσουν», ήρθε η επιβεβαίωση από τον ίδιο τον κύριο Ζαγοραίο. Την ίδια ώρα μάλιστα, που πολλοί κατήγγελλαν την προσπάθεια αδρανοποίησης των ερευνών.

Ο κύριος Ηλίας Ζαγοραίος, προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, τόνισε πως έγινε παρερμηνεία της αρχικής παραγγελίας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σε ότι αφορά την ποινική έρευνα για το Μάτι.

Ο υπεύθυνος των ερευνών προέβη στην δημοσιοποίηση ανακοίνωσης στην οποία δηλώνει κατηγορηματικά πως ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση της Ξένης Δημητρίου στην έρευνα, ούτε αναδίπλωση της με τις παραγγελίες  που ακολούθησαν καθώς από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει τη βούλησης της η έρευνα να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Αναφορικά με όσα γράφονται και αναφέρονται σχετικά με «παρεμβάσεις» στην έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/18 θα ήθελα να διευκρινίσω τα κάτωθι: Η έρευνα για την πυρκαγιά ξεκίνησε με παραγγελία της κ.Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Απ΄την πρώτη στιγμή η κα Εισαγγελέας στάθηκε όπως πάντα κατά τη διάρκεια της θητείας της αρωγός σε οποιοδήποτε ζήτημα χρειαστήκαμε τη βοήθειά της. Ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση εκ μέρους της στην έρευνά μας με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν τίθεται ζήτημα αναδιπλώσεως της εισαγγελέως του  καθόσον είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή τη βούλησή της να ολοκληρωθεί η έρευνα το ταχύτερο δυνατό και από τους ίδιους τους εισαγγελείς που ξεκίνησαν την έρευνα. Το έγγραφο που αφορά την έρευνα της γενικής επιθεωρήτριας προφανώς παρερμηνεύθηκε. Οι επιθέσεις που δέχεται η κα εισαγγελέας είναι το λιγότερο άδικες για έναν άνθρωπο που στήριξε με το έργο του την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Η έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/18 συνεχίζεται κανονικά και με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς».

Η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ μας, την ώρα που όλοι έλεγαν πως είτε παγώνει η υπόθεση είτε ότι έχει γίνει προσπάθεια να μείνει στάσιμη. Το γεγονός αυτό σε συσχέτιση με όλα τα υπόλοιπα επιβεβαιωμένα νέα που μεταφέρουμε, δείχνει τον αγώνα της σελίδα για αντικειμενική και σωστή πληροφόρηση των πολιτών.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here