..

Από τι φαίνεται μπήκε σε εφαρμογή η απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης περι κατεδάφισης των ταβερνών που βρίσκονται στη παράνομη ζώνη Α3 του Εθνικού Πάρκου Μαραθώνα – Σχινιά καθώς σήμερα το πρωϊ εμφανίστηκαν, έξω από την ταβέρνα ‘Αύρα’, εισαγγελείς από το δασαρχείο και από την αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής με τη συνοδεία της αστυνομίας ,του Πυροσβεστικού σώματος του Δ.Μαραθώνα και μιας μπουλντόζας για την κατεδάφιση.


Αφού ολοκληρώθηκε η καταγραφή αντικειμένων της ταβέρνας από τους εισαγγελείς ο ιδιοκτήτης κλειδώθηκε μέσα στο μαγαζί και δεν έβγαινε έξω , ενώ γύρω στα 50 άτομα συγκεντρώθηκαν μέσα στο οικόπεδο της ταβέρνας για να εμποδίσουν την κατεδάφιση, τους οποίους λίγο αργότερα απομάκρυνε η αστυνομία χωρίς καμία φασαρία.


Μολονότι γκρεμίστηκε ένα μέρος της εξωτερικής μάντρας της ταβέρνας η κατεδάφιση δεν ολοκληρώθηκε παίρνοντας παράταση μέχρι την Τετάρτη όπου θα βγει η απόφαση του δικαστηρίου που έχουν προσφύγει όλοι οι ιδιοκτήτες εστίασης της περιοχής κατα την οποία επικαλούνται τον νομικό πλαίσιο που λέει ότι ότι για να γκρεμιστεί ένα παράνομο κτίριο πρέπει να έχει χτιστεί καινούργιο στην επιτρεπόμενη ζώνη του οικοπέδου . Εαν βγει θετική η απόφαση θα πάρουν αναβολή οι κατεδαφίσεις μέχρι να χτιστούν οι καινούργιες στις επιτρεπτές ζώνες οι οποίες προφανώς δεν τοποθετούνται πάνω στην παραλία και μπροστά από την θάλασσα του Σχινιά.
Να υπενθυμίσουμε ότι η περιοχή του Σχινιά έχει χαρακτηριστεί Εθνικό Πάρκο και έχει αναγνωριστεί ως Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά (Σ.Π.Π.), ενώ έχει ενταχθεί και στο ευρωπαϊκό οικολογικό Δίκτυο NATURA 2000 ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας (Ζ.Ε.Π.) και ως Ειδική Ζώνη Διατήρησης (Ε.Ζ.Δ.). Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την υπ’ αριθμ. 1318/2001 απόφασή του, προβλέπει ότι δεν επιτρέπεται εντός της Ζώνης Β2 του Εθνικού Πάρκου η ανέγερση εστιατορίων, ταβερνών και αναψυκτηρίων.

Comments

comments

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here