..

Κάπως έτσι θα σχολίαζε κάποιος το δημοτικό συμβούλιο της περασμένης παρασκευής. Δημοτικό συμβούλιο με πολλούς υποψηφίους που λιγουρεύονται την θέση του Δημάρχου όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γιώργος Νησιώτης από τους 13 οι 14 θέλουν να γίνουν δήμαρχοι. Αλλά όπως λέει και ο σοφός λαός όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει. Η απουσία του Δημάρχου αισθητή, η παρουσία των δημοτικών συμβούλων ανεπαίσθητη και η προσέλευση του κόσμου απογοητευτική σε σχέση με αυτό που περίμεναν οι εμπνευστές του ψηφίσματος για την παραίτηση του δημάρχου .  Ο δήμος έχει περίπου 35000χιλιάδες δημότες ενώ ,αυτοί που χρησιμοποιούν υα εξοχικά τους ως μόνιμες κατοικίες λόγω κρίσης αλλά και οι καλοκαιρινοί παραθεριστές ,αγγίζουν τους 35000 ακόμη.

Από τους περίπου 70.000, μόνο 146 άτομα «τίμησαν» με την παρουσία τους τη συνεδρίαση ! Οι υπόλοιποι αποφάσισαν όπως φαίνεται πώς δεν θέλουν να συμμετέχουν σε ένα ψήφισμα που κρίνετε αυθαίρετο ι από την Ελληνική Νομοθεσία και που σαφώς δεν  έχει να προσφέρει καμία βελτίωση στην καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν μετά την καταστροφική φωτιά. Αντίθετα οι κατάρρευση του δήμου θα δημιουργήσει το χάος όπως επίσης τόνισε ο Γιώργος Νησιώτης. Μια παραίτηση του Δημάρχου θα πάγωνε την λειτουργία σε όλες τις υπηρεσίες στην καλύτερη περίπτωση για δύο μήνες αφού το να γίνει αποδεκτή από τη αποκεντρωμένη και να βρεθεί αντικαταστάτης αποκλείεται χρειάζεται στην καλύτερη αυτό το διάστημα.   Την πολυτέλεια αυτού του χρόνου δεν την έχει ο δήμος μας αφού χθες πρέπει να ενεργοποιηθούν και να οργανωθούν όλες οι υπηρεσίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των πυρόπληκτων, να ξεκινήσουν τα έργα καθαρισμού των καμένων περιοχών και να ξεκινήσουν τα έργα θωράκισης της πόλης από τις πλημμύρες όπως και τα έργα αποκατάστασης των πληγέντων. Αυτό όπως φαίνεται δεν το είχαν λάβει υπόψη τους πιθανόν σκεπτόμενοι ότι θα αναλάβουν άμεσα την ηγεσία του δήμου και διαχειριζόμενοι τα κονδύλια που προορίζονται για τα παραπάνω έργα θα θεωρηθούν από τους πολίτες ως οι ικανοί που θα μπορέσουν να διοικήσουν τον Δήμο και μετά τις επικείμενες εκλογές.

Βέβαια και οι λίγοι σε αριθμό πολίτες του δήμου που βρέθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ούτε αυτοί δεν δέχτηκαν να γίνουν κομπάρσοι στην παράσταση – ψήφιση παραίτησης του Δημάρχου, ζητώντας επανειλημμένα την παραίτηση όλων των δημοτικών συμβούλων εκτιμώντας ότι αν υπάρχει ευθύνη του Δήμου για την καταστροφή, την έχουν όλοι και όχι μόνο ο δήμαρχος.

Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι μέρος  των αιρετών, αφού σχολίαζαν αρνητικά τον Ηλία Ψινάκη στις τοποθετήσεις τους, έκλειναν την ομιλία τους αναφερόμενοι στα μεγάλα ποσά τα οποία θα δοθούν στον Δήμο μας για την αποκατάσταση των πληγέντων τονίζοντας  ότι ο Ψινάκης δεν πρέπει να διαχειριστεί ούτε ένα ευρώ όπως τόνισε ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος .Στο ίδιο μήκος κύματος ο σχολιασμός για τη διαχείριση των κονδυλίων από συμβούλους της αντιπολίτευσης, μόνο που από την αντιπολίτευση απουσίαζαν εκλεγμένοι λόγω της ποινής της αργίας που τους έχει επιβληθεί  από τη αποκεντρωμένη κάτι που δεν έχει συμβεί στην  παράταξη του Ηλία Ψινάκη.

Ενώ όπως μας υπενθύμισαν στα σχόλια της ζωντανής μετάδοσης του συμβουλίου αν είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Ηλία Ψινάκη είναι η ακεραιότητα του στα οικονομικά θέματα του Δήμου . Μην ξεχνάμε ότι με το που ανέλαβε ξεκίνησε και την κάθαρση στον Δήμο ,ανοίγοντας τον δρόμο προς την δικαιοσύνη για ανθρώπους που είχαν ασκήσει διοίκηση στο παρελθόν.

Η ελάχιστη προσέλευση πολιτών στο Δημοτικό συμβούλιο απογοήτευσε και τον βασικό εμπνευστή  του αιτήματος παραίτησης του Δημάρχου κύριο Σόμογλου ο οποίος σε ανάρτηση μετά το Δημοτικό Συμβούλιο, έκανε γνωστό  ότι αμέσως μετά την κατάθεση του ψηφίσματος στο υπουργείο εσωτερικών θα παραιτηθεί και από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου ώστε να μην έχει καμιά συμμετοχή  με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου  καθώς ο ίδιος δεν σκοπεύει να ξανά πολιτευτεί. Βέβαια αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι ακόμη και της συμπολίτευσης κρατάνε τις θέσεις στους στο δημοτικό συμβούλιο  αρνούμενοι όμως να αναλάβουν οποιαδήποτε θέση ευθύνης όπως και έχουν υποχρέωση απέναντι στους δημότες που τους εμπιστευτήκαν, κρατώντας τον εαυτό τους μακριά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες διατηρώντας το κουστούμι τους ατσαλάκωτο προκειμένου να εμφανιστούν αμόλυντοι και να αναλάβουν την Δημαρχία σε περίπτωση παραίτησης του Ψινάκη.

Το Marathon news επέτρεψε σε όλα τα μεγάλα site να αναμεταδώσουν ζωντανά την συνεδρίαση όπως επίσης άφησε ανοιχτή την στήλη των σχόλιων δίνοντας το δικαίωμα σε όλους τους πολίτες να εκφραστούν και να τοποθετηθούν με το σχόλιο τους και εκεί σας παραπέμπουμε προκειμένου να διαπιστώσετε όλοι την γνώμη των πολιτών.

Σίγουρα είναι πολλά τα λεφτά (ΆΡΗ) αλλά οι ανθρώπινες ζωές είναι ανεκτίμητες.

Καλό θα είναι ακόμη και τώρα όλοι να συστρατευτούν με την δημοτική αρχή και ιδιαίτερα με τους τρείς αντιδημάρχους (Γιάννη Ζαγάρη, Βάϊο Θανασιά, Γιώργο Νησιώτη) που κράτησαν την θέση τους παλικαρίσια και μαζί όλη την ευθύνη που έχει μια αντιδημαρχία αυτές τις μέρες δίνοντας  καθημερινά τεράστια μάχη για να επανέλθει η κανονικότητα στον τόπο μας και χρειάζονται την βοήθεια όλων μας.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here